ZWO zoekt ideeën

Het jaar is nog niet eens halverwege, maar de ZWO commissie denkt al na over de collectedoelen voor 2014. Denk je mee?

Elk jaar kiezen wij als ZWO en Diaconie een aantal projecten die wij willen ondersteunen. Daarvoor wordt gecollecteerd in de kerk, ontvangen we bankoverschrijvingen en de diaconie levert ook altijd een bijdrage. Het gaat om diaconale projecten elders in de wereld. Op deze manier proberen wij als PGZ Zaandam een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de allerarmsten en een rechtvaardige en duurzame samenleving wereldwijd. De projecten vallen binnen vier thema’s: Onderwijs, Vrouwenemancipatie, Duurzaamheid, Medisch en Gezondheidszorg en Voedselzekerheid en armoede bestrijding.

 

Jouw voorstel voor 2014

Ook jij kunt een project voordragen. Dit kunnen projecten zijn waarbij jij en/of kennissen van je persoonlijk betrokken zijn, maar ook bijvoorbeeld projecten van Kerk in Aktie (http://www.kerkinactie.nl/). Voorstellen kunnen tot eind augustus 2013 worden ingediend. Dit kan door een email te sturen naar Hanneke Kiburg (hannahki@hotmail.com). Geef in de mail aan waarom je vindt dat een bijdrage aan dit project gewenst is en maak met informatie en documentatie aantoonbaar dat het geld goed terecht komt. Het gaat om projecten voor 2014. De projecten voor 2013 zijn al bekend. Om je een idee te geven, zetten we die op een rijtje.

 

2013 op een rij

De collecten in januari en februari waren voor Onderwijs – Missionaris Betty Smit: De engel van de jungle, Brazilië, http://zending-amazones.nl/  De opbrengst van de collectes en giften € 1611, aangevuld door Diaconie tot € 2000.

In maart en april was het thema Vrouwenemancipatie – Vrouwenrechten, Bolivia, http://www.cidem.org.bo/ Opbrengst collectes en giften € 1045, aangevuld door Diaconie tot € 1500

We zijn benieuwd wat de volgende projecten in 2013 zullen opleveren. Momenteel wordt er tot juli gecollecteerd voor Duurzaamheid – Opleiding tot onderhoudsmonteur voor zonnepanelen, Indonesië, http://www.ccho.nl/projecten/onderhoudsmonteurs-zonnepanelen/

Verderop in het jaar zijn de volgende projecten gepland.  Voor augustus en oktober is het thema gezondheidszorg – Eigen inkomsten voor gehandicapten, Birma. November  en december staan in het teken van Voedselzekerheid en armoede bestrijding – Landbouwprogramma, Rwanda

Uitslag

Wij als ZWO en Diaconie beoordelen de suggesties en kijken of het binnen de doelstellingen valt. Wie weet, wordt jouw voorstel overgenomen. Uiteraard kunnen we niet alle suggesties overnemen. Eind dit jaar maken we bekend welke projecten gekozen zijn.

 

 

 

 

 

 

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: Diaconie, ZWO | Tags: , , , | Geplaatst op 27 mei 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

 1. door Henk en Jetty

  Op 31 mei 2013

  Beste mensen, mijn nicht Margreet Jans die als zendelinge werkt in Servië, voor het Team Roma centrum te Jagodina. O.A.Z.A.
  In de loop der jaren is dit project al eens ondersteund door onze Diakonie.
  Velen Roma mensen zijn al tot bekering gekomen in de kerk die o.a. is gebouwd met hulp van diakonie gelden.
  De armoed is enorm onder deze vervolgde bevolking, maar steeds meer mensen komen tot geloof, ondanks de hevige armoed.
  Voor eventuele meerdere informatie kunt u concact opnemen met
  margreetjans@gmail.com, of het O.A.Z.A te Ermelo,
  Met hartelijke groet Henk Jans

  .

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856