Zonnepanelen in Papoea

De ZWO-commissie collecteert in de maanden mei, juni en juli 2013 voor een duurzaam project in Papoea, een indonesische provincie. Kerk-in-Actie ondersteunt een opleiding voor onderhoudsmonteurs van zonnepanelen.

In Papoea hebben de meeste mensen weinig kans op een baan. Het is een agrarisch gebied,  afgelegen en arm. Door de afwezigheid van industrie is er geen economische ontwikkeling en zijn er weinig kansen voor de bevolking.

Zonne-energie

Het gebied is niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Het opwekken van zonne-energie is daarom een goede mogelijkheid om in de behoefte van energie te voorzien. Daardoor ontstaat er behoefte aan mensen die deze zonnepanelen kunnen installeren en onderhouden. Werken aan zonnepanelen is leerzaam en tegelijk  duurzaam. Yayasan Oikonomos Papua is een christelijke organisatie die voorziet in een opleiding hiertoe.

Meer zien

Op de site van Kerk in Actie kunt u meer foto’s bekijken van dit project. In Friesland heeft een protestantse gemeente een uitwisselingsprogramma met de organisatie, waarvan deze opleiding een onderdeel is. In deze presentatie kunt u daar kort iets van bekijken.

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: Diaconie, Nieuws, Onze Gemeente, ZWO | Tags: , , , , | Geplaatst op 9 mei 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856