Zomeren in de Oostzijderkerk

Het voelt nog niet zo, maar de zomer is echt begonnen. Nu de basisscholen ook de deuren gaan sluiten, wordt het rustig in Zaandam. En wordt het rustig in de Noorderkerk en Westzijderkerk. Tijdens de vakantieweken kerken we samen in de Oostzijderkerk, afgelopen zondag 15 juli was de eerste keer.

 

Het voelt onwennig voor velen, de Oostzijderkerk is niet voor iedereen een bekende plek. Er zijn mensen die je normaal niet tegenkomt op zondag , het is even zoeken naar een plekje waar je plezierig zit en sommige ouders moeten even op zoek naar de oppas. Ook voor predikant Sjaak Visser levert het even een verrassing op, bij binnenkomst blijkt de Paaskaars niet te branden zoals hij in de Noorderkerk gewend is.  Dat betekent even aanpassen. De Paaskaars wordt tijdens de dienst aangestoken, voor vaste bezoekers van de Westzijderkerk wel een bekende gewoonte.

De kinderen van beide kerken worden ook bij elkaar gebracht, ze zijn uit hun vertrouwde omgeving. Samen kijken naar het net gerestaureerde schilderij van de Oostzijderkerk schept band. Met predikant Sjaak Visser bekijken ze hoe anders het er vroeger uitzag. Tijdens een watersnood was de Oostzijderkerk een toevluchtsoord voor bewoners van de Zaanstreek: met hun koeien!

Laten we de komende zomerweken genieten van de gastvrijheid van de Oostzijderkerk, een mooie ruimte om samen te komen, samen Gods liefde te vieren en elkaar nog beter te leren kennen. Tot en met 19 augustus zal daar elke zondag een kerkdienst zijn om 9:30uur.

 

 

About Ellis
Altijd actief in de PGZ en nu vooral als lid van de webredactie, vanuit die functie plaats ik artikelen voor anderen. Zo af en toe plaats ik een artikel op persoonlijke titel, gewoon als meelevend gemeentelid. Reacties zijn van harte welkom.

Categorieën: Activiteiten, Blog, Nieuws, Over de diensten, Vorming en Toerusting | Tags: , , , | Geplaatst op 15 juli 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

 1. door Ellis

  Op 22 juli 2012

  Van Henk Jans, liefhebber van de OZK kreeg de webredactie de volgende reactie:
  Geachte redactie, (hallo Ellis)

  Ja het is wel weer even anders zo met ze/n allen in een kerk, voor de een beetje vreemd en voor de ander even wennen, maar zo te horen waren het toch over het algemeen wel positieve reacties.
  Het doet toch wel wat zo met z’n allen in dit grote Godshuis waar het grote Flaes en Brûntjes orgel nog een pracht geluid ten gehore brengt met als organist Jan de Jong, ja en dan te bedenken dat het oh zo nodig gerestaureerd dient te worden.
  Wij van de Stichting Beheer Oostzijderkerk zullen er dan ook een steentje aan bijdragen om al de komende zomerdiensten tot een succes te maken, aan ons zal het niet leggen want met een enthousiaste groep (die gerust uitgebreid mag worden) werken we elke dinsdag om de kerk fris en schoon te houden, opdat we de komende zondagen de gemeente kunnen trakteren op een zuivere en schone kerk.
  Ook voor ons nageslacht is het belangrijk dat het grootste protestants kerkgebouw in Zaanstad behouden mag blijven, want denk eens aan de jaarlijkse Kerstnachtdienst en Volkskerstzang daar is zo/n groot kerkgebouw juist geschikt voor, de pessimisten zullen zeggen bij zo/n leegloop zo/n grote kerk? ………..ja wij zijn optimistisch want wij zeggen ………..wat de toekomst brengen mogen? eens zal de kerk weer groeien.

  met vriendelijke groet Henk

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856