Zo werkt het Koffertjesproject

inhoud-koffer

Het koffertjesproject is bedacht door ds. Pieter van der Woel en is dit seizoen van start gegaan. Hier leest u er meer over.

Heer, ik ben bang.
Ik wil immers op u vertrouwen.
Maar als angst mij naar de keel grijpt,
heb ik het gevoel dat U er helemaal niet bent!

Met deze woorden begint een gebed uit Het kleine boek van het bidden (Anselm Grün). In zijn inleiding zegt de schrijver dat bidden heilzaam kan zijn en ons hart kan veranderen. In het boekje staan gebeden om te helpen eigen woorden te vinden, maar ook zijn er gebeden die kunnen helpen om in de stilte te komen.

Gemeenteleden die niet vaak in de kerk komen
“Het kleine boek van het bidden” is een van de boekjes uit een van de logeerkoffers. De naam zegt het al: koffertjes die bedoeld zijn om te gaan logeren bij gemeenteleden die niet zo geregeld in de kerk komen (om wat voor redenen dan ook) en vooral thuis met geloof en zingeving bezig zijn.

Koffertjes ProjectZo werkt het!
Het koffertjesproject is bedacht door ds. Pieter van der Woel en is dit seizoen van start gegaan. Hoe het werkt?
Elke koffer wordt beheerd door 1 of 2 ‘lopers’, gemeenteleden die mensen uit de doelgroep vragen of zij belangstelling hebben zo’n koffertje uit te proberen, natuurlijk zonder enige verplichtingen. Is het antwoord ja (tot nu toe meestal), dan brengt een loper op een afgesproken tijd het koffertje en neemt met de ontvanger de inhoud door, zodat duidelijk is wat er in de koffer zit. In elke koffer zit ook een logboekje waarin mensen ervaringen kunnen opschrijven of een groet aan de volgende gebruiker. Terwijl het koffertje logeert, wordt een volgend adres bezocht met dezelfde vraag als boven. Na 2 weken wordt het koffertje opgehaald bij het logeeradres en afgeleverd op het volgende adres. Deze routine wordt steeds herhaald.

De verschillende koffertjes
In wijk Oost rouleert op deze manier een koffertje voor volwassenen. Er zijn ook koffertjes voor gezinnen met opgroeiende kinderen, daar komt ook hier en daar al een koffertje langs.

Lopers gevraagd
Zowel voor wijk West al voor wijk Oost hebben we nog meerdere lopers nodig! De koffer op de foto staat bij voorbeeld nog noodgedwongen op stal en dat is niet de bedoeling! Meer weten? Mail of bel gerust! Ook wanneer u zelf graag een koffertje zou willen uitproberen of wanneer u een adres daarvoor weet, kun u natuurlijk contact met ons opnemen.

Esther Visser, 075-6153215 e-mailadres: esther.d.visser@freeler.nl
Wil Kruit, 075-6313539 e-mailadres: wilkruit@xs4all.nl

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 7 april 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856