Zaans Symposium Wat heeft de kerk nodig: reformatie of opwekking

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk van Wittenberg spijkerde.

Deze gebeurtenis stond aan het begin van de Reformatie waardoor het protestantisme ontstond als een van de hoofdstromingen van het christendom. Wat is de betekenis van de Reformatie en wat heeft zij na 500 jaar de Kerk nog te zeggen? Of… heeft de Kerk in deze tijd een nieuwe opwekking nodig zoals we die kennen uit de kerkgeschiedenis?

Symposium

Woensdag 29 maart 20:00 u: Symposium‘Wat heeft de kerk nodig: reformatie of opwekking?’

Medewerking

Met medewerking van sprekers uit verschillende kerken: Sjaak Visser, Protestantse Gemeente Zaandam, Noorderkerk

Fritz Kruger, Zaankerk, Nederlands Gereformeerd / Gereformeerd Vrijgemaakt Wilma Holleman, Kerk van de Nazarener, Koog aan de Zaan

Barbara Heubeck, Maartenkerk, Evangelisch-Lutherse Gemeente

Jan Barendse, Ichtus Pinkstergemeente ZaandamEric Cappelli – VEG De Ark, Middenmeer

Moderator: Wim Remmelink Waar: Gebouw ICHTUS Bloemgracht 101 1502 WB Zaandam Toegang gratis,

Iedereen van harte welkom!

Zie ook de flyer hieronder:

About Roselien Brondy
Roselien schrijft al van jongs af aan. Ze schrijft gedichten om haar gevoelens een plekje te kunnen geven. In augustus debuteerde ze met de bundel 'Liefde is als een bloem'. En in 2011 kwam haar tweede bundel 'De weg' uit. Zomer 2016 verscheen haar derde boek: 'Ik weet hoe mooi je bent'.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 19 maart 2017