Zaandam – Het passieverhaal 2018

Het passieverhaal van Jezus komt tot leven op 24 maart in het Veldpark met een symbolische tocht en muzikale uitvoering. Dit jaar grootser opgezet dan ooit.
Ds. Mirjam Sloots, de projectleider:”Doordat we de muzikale uitvoering in de open lucht gaan doen, kom je qua sfeer en beleving heel dicht op de landelijk Passion. De kerk bleek vorig jaar te klein om alle mensen die wilden kijken te herbergen. Dit jaar is er plaats voor iedereen! We zijn blij dat drie protestantse kerken uit Zaandam, Wormerveer en Koog-Zaandijk en het Apostolisch Genootschap Zaandijk onder de paraplu van Stichting Samenbindende Projecten dit prachtige event organiseren.”

Het Burgemeester in ‘t Veldpark in Zaandam is een historische locatie waar in 2015 zo’n 1500 vluchtelingen werden opgevangen in een groot tentenkamp. Op 24 maart is het de plek waar om 20.00 uur op een groot podium het passieverhaal van Jezus start met het Syrische lied ‘thuisland’. Het is een hoopvol teken dat Syrische deelnemers aan dit project meedoen en hun plek hebben gevonden in de Zaanse Samenleving. Challenge, Syrische band en Oratoriumkoor.

Aan de hand van flashbacks van Maria, moeder van Jezus, en zijn vriendin Maria Magdalena wordt het passieverhaal op muziek van onder meer Coldplay, Pink Floyd en Trijntje Oosterhuis op eigentijdse wijze uitgevoerd door de coverband The Challenge en 40 talentvolle Zaankanters. Enrico Kors speelt en zingt Jezus op overtuigende wijze. De Syrische muzi-kantengroep Mood weeft originele oosterse muziek door de moderne scènes heen. Oratorium-koor COVZ zorgt voor een muzikale verrassing met een koraal uit de Mattheuspassion.
De Zaanse Passion begint om 19.00 uur op De Burcht met een symbolische tocht. Deze wordt geopend door wethouder Rita Visscher. “Een verlicht kruis wordt gedragen met als motto: ‘draag en verlicht elkaars leed en lasten in de Zaanstreek’. Verschillende welzijnsorganisaties zullen dit kruis dragen. Wie dat mooi vindt mag zich daarvoor ook aanmelden (via info@samenbindendeprojecten.nl) of gewoon meelopen met de tocht”, zegt ds. Sjaak Visser uit Zaandam, die samen met een team de tocht organiseert en in goede banen leidt door de Rosmolenbuurt. Er wordt nog naarstig gezocht naar verkeersregelaars!
De toegang is gratis. Iedereen die meeloopt in de symbolische tocht is verzekerd van een zitplaats bij de muzikale voorstelling in het Veldpark. Er is ook plek gereserveerd voor minder validen. De organisatie roept op met de fiets te komen. Auto’s parkeren kan in de Rosmolenbuurt.

Meer informatie op: samenbindendeprojecten.nl/ of: Facebook.com/De Zaanse Passion
Datum: Zaterdag 24 maart
Tijd: 19.00 uur Opening en Symbolische tocht vanaf De Burcht door Rosmolenbuurt
20.00 uur Muzikale uitvoering in het Veldpark

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 9 maart 2018

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856