Zaaien en oogsten, danken en delen

Tijdens de kerkdiensten van 27 oktober 2013 werd uitgebreid stilgestaan bij de oogstdankdag, met dankbaarheid voor alles wat we hebben en wat we kunnen delen. Het thema van de dienst was ‘Zaaien en oogsten, danken en delen’.

Zowel in de Westzijderkerk als in de Noorderkerk werden artikelen ingezameld voor de Voedselbank Zaanstreek. In ons rijke land zijn er mensen die moeite hebben zich financieel te redden en geholpen worden met een wekelijks voedselpakket. De Noorderkerk biedt wekelijks ruimte voor één van de uitdeelpunten van de voedselbank. Meer over de voedselbank kunt u zien in dit filmpje.

De kerkdienst

Ds. Birke Rapp was voorganger in de Noorderkerk en zette aan tot denken over dankbaarheid en delen. De hele preek herhalen gaat te ver, een aantal dingen zijn mij bijgebleven. ‘Er is altijd iets om te delen, misschien geen goederen of voedsel. Maar ook aandacht, liefde of een luisterend oor.’

Een gedachte van de econoom Goudzwaard werd aangehaald: ‘…de economie van het genoeg…’. Het zet je aan tot nadenken over jezelf, maar ook over hoe de wereld in elkaar steekt. Heb ik een groter huis nodig? Een mooiere auto? Nog meer schoenen? Moet een bedrijf nog meer winst maken? Nog meer produceren?

Natuurlijk was er veel ruimte voor dankbaarheid, voor al het goeds mogen we God dankbaar zijn. Dit werd mooi geillustreerd door een gedicht van Greet Brokerhof-van der Waa, hier volgt een fragment:

Ze zeggen wel eensdat geluk gehad hebben

met de juiste afstand

van de aarde tot de zon,

Dat er anders niets

zou groeien en bloeien

-dat er geen leven zou zijn.

En het klinkt of het toeval is

of er geen gedachte achter zit

en geen kracht die aanstuurt.

 

Voor wie gelooft

is dit geen toeval,

maar iets wat ons gegeven is,

-om dankbaar voor te zijn.

God, wat zijn we gelukkig

met alles wat we krijgen!

Optreden van het kinderkoor

Waar we ook heel dankbaar voor konden zijn, was het optreden van het kinderkoor onder leiding van Claudia Rumondor in de Noorderkerk. Het kinderkoor oefende drie weken lang aan drie prachtige liederen en kregen aan het eind van de dienst iedereen in beweging!

Kinderen delen

Tijdens de kindernevendienst in beide kerken werkten de kinderen aan hun eigen project voor Stichting Alijan, zij maakten mooie bekers die op 11 november verkocht zullen worden. In de Noorderkerk deelden de kinderen soepstengels met alle gemeenteleden.

 

Categorieën: Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 27 oktober 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke Stavast

    Op 28 oktober 2013

    Een geweldige dienst met een heerlijk kinderkoor en de gemeenteleden waren heel vrijgevig, heel mooi. Dominee birke Rapp een heel mooie uitleg ik heb genoten. Ook na de kerkdienst nog nooit zoveel verkocht aan de wereldwinkeltafel waarvoor dank.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856