Yassin Elforkani in het Zincafé in de Kogerkerk

Yassin Elforkani werd in 1982 geboren in Heerhugowaard. Hij trad in de voetsporen van zijn voorvaders en werd imam. Daarnaast is hij onder andere woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid.  In de bijeenkomst van het Zincafé Kogerkerk op 20 februari 2015 komt hij uitgebreid aan het woord.

In een interview met Trouw op 30 december 2015 zei Elforkani onder andere: “Wat ik doe en wil blijven doen, is het debat onder moslims aanjagen. We kunnen ons niet permitteren weg te kijken, we moeten kritisch over onszelf nadenken. Als ik de preekstoel oploop en die 2000 mensen voor me alleen maar vertel wat ze willen horen, ben ik een onverantwoordelijke imam. Mijn rol is te zeggen waar het op staat.” En ook: “Ik geloof in de kracht van debat…. Als [wordt gezegd]: ‘De islam hoort niet bij Nederland,’ dan moeten anderen zeggen: ‘De islam hoort er wel bij, de islam hoort bij ons.’”

Welke keuzes zijn cruciaal geweest in het leven van Yassin ? Tegen welke vragen en problemen loopt hij aan en hoe gaat hij daarmee om? Wat zijn voor hem vruchtbare ervaringen en welke beschouwt hij als frustrerend of ondermijnend? Welke rol(len) zijn volgens hem voor de kerken weggelegd?
Aan de hand van deze en andere vragen willen we Yassin de gelegenheid geven zijn eigen verhaal te vertellen, de aanwezigen deelgenoot te maken van zijn vreugden en zorgen en daarover met hen in gesprek te gaan.

Het zincafé vindt plaats in de KOGERKERK, Kerkstraat14, 1541 HA Koog aan de Zaan.
Aanvang 20.00 uur; kerk open vanaf 19.30 uur.
Toegang vrij; vrijwillige bijdrage na afloop.
Na afloop gelegenheid tot napraten bij een hapje en een drankje.

 

About Claudia
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Lezingen, Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 24 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856