Workshop “Rusteloosheid” in de Volksuniversiteit

In februari gaat op de Volksuniversiteit in Zaandam (locatie De Bieb) een reeks van 4 bijzondere workshops van start. Aanleiding voor de workshops is het boek “Rusteloosheid” dat in 2017 verkozen werd tot het spirituele boek van het jaar.
Op deze avonden gaat het achtereenvolgens over de ontwikkeling van de thema’s rusteloosheid, onrust, rust en mateloosheid en kijken we wat ons dat te zeggen heeft vanuit spiritualiteit, religie en poëzie.
Het boek “Rusteloosheid” is geschreven door de Vlaamse auteur Ignaas Devisch. Het kreeg als ondertitel “Pleidooi voor een mateloos leven”. Naast auteur is Devisch professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek.

De avonden worden verzorgd door
Ruud Baars, hij werkte 44 jaar in het onderwijs, schrijft poëzie en proza
Norma Stroo, zij werkte enkele jaren in het onderwijs, is thans spiritueel therapeut
Sjaak Visser, hij is predikant te Zaandam

Norma:
“Na het lezen van het boek sprak ik er uitgebreid over met Sjaak. We waren beiden in verwarring door het boek, maar het maakte ons ook nieuwsgierig. Immers: rusteloos en mateloos, wat heeft dat met spiritualiteit te maken? Na veel gesprekken en onderzoek gingen we de boodschap van Devisch geleidelijk begrijpen. We wilden hier graag mee aan de slag. Ruud voegde zich bij ons groepje en we trachtten de visie van het boek in breder perspectief te zetten. Als spiritueel therapeut heb ik een aantal meditatieve elementen toegevoegd aan de bijeenkomsten.
Ruud:
“Wij vonden het belangrijk dat de workshops een actief karakter zouden hebben, dus niet alleen maar luisteren. Ik nodig jou op de avonden uit tot proza en poëzie n.a.v. de thema’s. Jij schrijft hierover, maar vooral schrijf jij over jezelf. Ervaring in het schrijven is niet nodig, elke opdracht wordt helder ingeleid.”
Sjaak:
“De vier thema’s rusteloosheid, onrust, rust en mateloosheid spelen in de verschillende religies veelal een belangrijke rol. We zullen daar samen met de groep bij stilstaan. Er wordt vaak beweerd dat onrust en rusteloosheid verschijnselen zijn van onze moderne tijd. Maar ze hebben een lange geschiedenis, die zeker niet alleen negatief is, en waar we veel van kunnen opsteken.”

De verwondering, de eyeopeners, de verbazing, het inzicht die het boek teweegbrachten en die drie inleiders hebben ervaren in de afgelopen periode, willen ze graag delen.
Het maximaal aantal deelnemers is 12.
Het is niet noodzakelijk, om het boek “Rusteloosheid” tevoren te lezen.

Data: Donderdagavond 22-02, 08-03, 22-03, 05-04
Tijd: 20.00-22.00 uur
Plaats: Volksuniversiteit Zaanstreek, locatie De Bieb, Westzijde 170a te Zaandam

Voor nadere informatie en aanmelding: http://www.vuzaanstreek.nl/cursusdetails/workshop-n.a.v.-het-boek-

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 1 februari 2018

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856