Wij sparen voor sinaasappelbomen

Na de Paasviering in de Westzijder- en de Noorderkerk hebben de kinderen van de kindernevendienst hun zelfgemaakte knutsels verkocht.

De opbrengst van deze actie is bestemd om sinaasappelbomen te kopen voor de kraamkliniek en school in het dorpje Berending in Gambia. Deze bomen moeten voor het dorp een inkomen genereren om de school en de kraamkliniek te kunnen onderhouden. Een prachtig doel waarvoor de kinderen de laatste weken hard aan het knutselen zijn geweest.

De onderstaande powerpoint presentatie werd tijdens en na de kerkdienst getoond, en miste zijn uitwerking niet.

 

We hebben het publiek zelf de prijzen laten betalen. Bij het praatje met de kinderen leverde dit een mooi moment op: Ivanka Spek vroeg of we spullen ook voor éen cent zouden verkopen. Ik antwoordde daarop dat Jezus dat prima zou vinden in het geval de koper niet meer missen kan. Wie meer kan geven is daar natuurlijk vrij in, maar bepaalt dit vooral zelf.

Uiteindelijk was de opbrengst in de Westzijderkerk € 203,65. Met wat er al in het busje zat staat de teller nu op iets meer dan € 240,- en dat voor alleen voor West! De eerste vijf sinaasappelbommen komen in beeld! Op dit moment is de opbrengst van de Noorderkerk nog niet bij ons bekend. We hebben inmiddels wel gehoord dat ook daar bijna alle knutsels zijn verkocht! Zodra we het weten, zullen we de totaal opbrengst van deze actie hier melden.

Kees van der Pol

 

Update uit de Noorderkerk  (11 april 2012) :
Wat een geweldige paaszondag was het in de Noorderkerk. Er waren bijna 30 kinderen gekomen en ook deze zondag hebben zij zich weer volledig ingezet. De kleintjes met het maken van wasco-kaarten om op te sturen naar Gambia en de oudere kinderen hebben de “winkel” ingericht. De verkoop was bijna niet bij te houden, de knutsels vlogen als warme broodjes over de toonbank. Alles is verkocht. En na het tellen samen met het al bij elkaar gespaarde geld kwamen we uit op 240 euro. Dit konden we gelijk aan Ite Visser meedelen. Wat een prachtig bedrag. En wat bijzonder dat eenzelfde bedrag is opgehaald in de WZK. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar inzet.

Janneke

 

Klik op éen van de kleine foto’s om ze op ware grootte te zien. Druk op de [Escape] toets om weer terug te keren naar de website.

About Kees van der Pol
Het meest actief ben ik in de kerk met zondagsschool Boaz en de kindernevendienst. Dit jaar verdiep ik me ook in de diaconie. Het is goed om te zien dat veel mensen actief betrokken zijn. Er gebeurt veel meer dan we op het oog merken. Wie de website doorspit kan daar iets van naspeuren. Een ontdekkingsreis die je verder brengt!

Categorieën: 4-11 jaar, Kindernevendienst, ZWO | Tags: , , , , | Geplaatst op 11 april 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

4 Reacties

 1. door Hanneke van Duijn-Kiburg

  Op 11 april 2012

  Beste mensen,

  Kees, wat een prachtig resultaat.
  Ik stuur deze mail door naar Ite, wat zal ze blij zijn.
  Gister was zij bij ons in de kerk, en heeft de verkoop bijgewoond evenals de activiteiten in de knd.
  De leuke knutsels waren bijna allemaal verkocht, echt super.
  Ik denk dat Janneke de opbrengst wel weet te melden inclusief de eventuele knutsels van jullie?? haha, is Oost toch nog ergens goed voor!!
  Ik geloof dat iedereen inmiddels razend enthousiast is, zelfs onze kleinkinderen die voor het eerst meegedaan hebben; zij wonen in Nijkerk.

  En ook onze (bijna) buren, die naar Gambia gaan voor hun vakantie, gaan er op bezoek en nemen van alles en nog wat mee.
  Hans en ik zullen wat pleisters e.d. meegeven, dat kan er ook altijd gebruikt worden.
  Het breidt zich uit als water, echt leuk vind ik dat.

  Kees en alle anderen, bedankt voor de inzet, enorm!

  groetjes van Hanneke

 2. door Neeltje

  Op 11 april 2012

  Een opbrengst van 240 euro, wat ontzettend leuk om te lezen zeg! Ook heel mooi om direct te kunnen zien waar het geld naartoe gaat.

  Groetjes, Neeltje

 3. door Albert

  Op 11 april 2012

  En als je goed gelezen hebt, dan zie je dat de opbrengst 2 x 240 euro is. Zowel in de Noorderkerk als in de Westzijderkerk wisten de kinderen 240 euro bij elkaar te knutselen! Het lijkt wel afgesproken werk!

 4. door Neeltje

  Op 13 april 2012

  Nee, dat had ik niet eens goed gelezen. Bijna 500 euro, wat een topactie! Ik vind het sowieso heel leuk dat het geld naar iets concreets gaat, naar de bomen. Een lange termijn investering. Wat ze niet verkopen zullen ze neem ik aan allemaal opdrinken? Nog gezond ook!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856