Wij gingen op kamp!

Een mooie omgeving, een ingericht kampterrein, goed weer, vrije tijd en een groep mensen zijn voldoende ingredienten voor een goed weekend. Van 21 tot en met 23 augustus verbleef een groep, vanuit de Noorder- en de Westzijderkerk in een groepsverblijf op camping de Woensberg in Huizen. Charlotte van Brussel was mee, met haar zoon, en schreef een enthousiast verslag. De foto’s zijn van Marijke Fris.

Daar gingen we, auto ingepakt met speelgoed, badje, kleding etc. Geen eten, want daar werd heel luxe voor gezorgd. Erg nieuwsgierig hoe zo’n weekend met gemeenteleden zou zijn in een blokhut.

Wat was het leuk en gezellig en ongedwongen in een mooie bosrijke omgeving.

Vuur

kampvuurVrijdagavond kwamen wij aan en we kregen direct een lekker bakje koffie. Al gauw werd het kampvuur aangestoken. De kids vermaakten zich goed, de een was takken aan het verzamelen, een ander in het zand aan het tekenen en weer een ander was in de speeltuin.

Toen de allerjongsten in bed lagen, kwamen ook de bakken chips en kaasstengels tevoorschijn. Lekker van gesmuld terwijl het vuur knisperde. Over en weer werd er gezellig gekletst en gelachen.

Wandelen, vlechten, zagen

Na een houterig nachtje in de blokhut, hebben wij met z’n allen ontbeten. Na het ontbijt kon je kiezen voor een meditatieve wandeling met Sjaak of lekker hangen bij de blokhutten. Ondertussen kwam het zonnetje tevoorschijn. Na de lunch vertelde Pieter wat het thema zou zijn van de zondagochtend en dat hiervoor nog het een en ander gemaakt moest worden.

brancardNa een aantal uurtjes vlechten, timmeren en borduren, ontstond datgene wat gewenst was! Een mooie brancard met vier mooie vlechtkoorden. Het vlechten was zowel actief als creatief en erg leuk om te doen!

De kids vermaakten zich weer met het zagen van takken voor het kampvuur, badje, voetballen en met de skelter.

Lekkers

In de middag werden wij verwend met lekkere zelfgemaakte wafels met chocolade. Deze werden gemaakt door Rowan en Anke. Ook maakten zij een lekker toetje van pannenkoekjes.

Gekookt werd er door meerdere mensen, Wieteke en Vera in de keuken gezien, het was lekker, gezonde pasta met een frisse salade. Dank daarvoor!

Zaterdagavond werd het kampvuur weer aangestoken en Kees zorgde voor rustgevende muziek. Zondagochtend verzorgde Sjaak een overdenking, het verhaal van de zieke die via het dak naar Jezus werd gebracht, werd in het echt uitgespeeld. Zou de brancard het kunnen houden?

Volgend jaar weer!

Na de lunch gingen we weer huiswaarts, terugkijkend op een zeer geslaagd weekend met gemeenteleden.  Voor mij voelde het als een warm bad, meerdere mensen beter leren kennen en een fijne ongedwongen sfeer, maakt dat ik het volgend jaar zo weer wil (mede)organiseren! Ga jij ook mee volgend jaar?

Charlotte

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , , , , | Geplaatst op 25 augustus 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856