Wierook in de Oostzijderkerk

Nu de Bonifatiuskerk is gesloten voor kerkdiensten hebben de katholieke broeders en zusters onderdak gevonden in de Oostzijderkerk. Henk Jans is één van de vrijwilligers, die zich inzet voor het behoud van de Oostzijderkerk en vertelt hierover.

Weer wat anders, maar toch wel nieuw zoals ik als protestant afgelopen zondag 10 februari 2013 een mis mocht meemaken in de Oostzijderkerk. Als koster zullen we maar zeggen, want ik was meer dan alleen maar kerkganger. Zoals velen inmiddels wel weten is er een actieve groep mensen die een commissie vormen. Dit is de Stichting Beheer Oostzijderkerk,  met het doel dit oudste kerkgebouw in Zaanstad te behouden voor ondermeer kerkdiensten.

Wierook en belletjes

Een geluk bij een ongeluk zullen we het maar niet noemen, het is treurig genoeg dat de St. Bonifatiuskerk gesloten is voor kerkdiensten. Voorlopig kunnen wi,j als protestanten de katholieke zusters en broeders uit de nood helpen door onze Oostzijderkerk voor hen beschikbaar te stellen.
Is er eigenlijk wel een verschil tussen een mis of een kerkdienst van ons? Ja toch wel wat bijvoorbeeld de lucht van wierook en het geluid van de belletjes bij het zegenen van de hosties.

Nieuw tijdperk

Het meest opvallend waren alle nieuwe gezichten die in de kerk zaten want die zie je uiteraard heel weinig in onze kerk.  Wat niet is kan komen, is dit misschien het begin van een nieuw tijdperk? wat mij betreft………..de sfeer was uitstekend! Ook door het vele wit van de misdienaars, wat toch ook wel weer de reinheid  weer geeft.

Hartelijke groet,

Henk Jans

Categorieën: Blog | Tags: , | Geplaatst op 16 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856