Jodendom-Christendom-Islam in Vredesweek

Van 20 tot en met 28 september vindt de Vredesweek 2014 plaats. Het is een jaarlijkse week van bezinning en actie. Het landelijk thema van de Vredesweek staat in het teken van ontwapening, met als motto ‘Wapen je met vrede’.

 
De werkgroep Jodendom, Christendom en Islam in de Zaanstreek organiseert ook dit jaar weer een activiteit in deze week van actie en bezinning. Ook dit jaar wordt aangesloten bij het landelijk thema. De werkgroep wil dit thema echter een specifiek lokale invulling geven. Doelstelling van de werkgroep is om de dialoog in de lokale samenleving te bevorderen, om zo te streven naar een harmonieuze  samenleving, waar mensen omzien naar elkaar, met respect voor ieders levensovertuiging. De werkgroep meent dat deze doelstelling de basis vormt om geweld uit de samenleving te bannen. Dialoog in de lokale samenleving is het fundament voor vrede wereldwijd. Zeker in een multiculturele samenleving als de Zaanstreek, met inwoners van vele nationaliteiten, is het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaars religieuze en culturele achtergrond. Als dat overal op de wereld zou gebeuren zouden wapens zwijgen.
 
Hoe doen we dat in de Zaanstreek, wat zijn onze successen bij het voeren van dialoog en waar zou het nog beter kunnen. De werkgroep organiseert hierover een thema-avond met discussie, informatie, ontmoeting en muziek, op maandag 22 september 2014, in het gebouw van het Apostolisch Genootschap Tuinstraat 4 in Zaandijk.
 
De bekende theologe Manuela Kalsky, ondermeer bijzonder hoogleraar op de Edward Schillebeeckx leerstoel voor Theologie en Samenleving aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en verbonden aan verbonden aan de website NieuwWij, zal het thema voor ons inleiden.
 
De muziek zal ondermeer worden verzorgd door het koor van het Apostolisch Genootschap, aangevuld met zangers uit andere kerken. Wie mee wil zingen is van harte uitgenodigd voor de repetitie op maandagavond 15 september a.s. om 19.30 uur, in het gebouw van het Apostolisch Genootschap. Nadere informatie bij

Bert Valk, tel. 06-40366883, bertvalk53@telfort.nl.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 30 augustus 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856