Welkom in diaconaal centrum De Bron

Diaconaal centrum De Bron is een inloophuis in de wijk Poelenburg. Het wil een plek zijn voor ontmoeting en aandacht, voor inspiratie en dialoog!

De ontmoetingen vinden plaats onder het genot van een kopje koffie of thee in de huiskamer tijdens de inloopochtenden en – middag. Ook is er een tijd lang iedere 1ste zondag van de maand een diner “Ontmoeting aan tafel”, een multiculturele maaltijd, geweest waarvoor men zich via onze website kan opgeven….. maar die start weer zodra zich nog wat meer mensen aanmelden.

Netwerken

Sinds een jaar is de coördinator (diaconaal werker) aan het werk voor De Bron. Er is een netwerk opgebouwd, de organisatie krijgt meer vorm en enkele activiteiten zijn opgezet. Dit alles nog op kleinschalig niveau. Het was een bewuste keuze om in de wijk Poelenburg een inloophuis te openen. Het betekent een zoektocht om activiteiten goed af te stemmen op de behoeften van mensen. De diaconaal werker probeert door opgebouwde contacten in de wijk aan te sluiten bij dat wat er leeft.

Behoefte aan zingeving

Het blijkt dat de behoefte aan een plek voor zingeving, voor levensvragen aanwezig is. Daarnaast is het ook duidelijk dat het opbouwen van vertrouwen een langdurig en zorgvuldig proces is. De diversiteit in de wijk is een uitdaging. De Bron wil ook – en misschien wel juist – ruimte bieden voor ontmoeting aan mensen die voorheen via de parochie of kerkgemeenschap contact met elkaar hadden.

Kom eens langs

Heel graag wil De Bron ook voor hen voor betekenis zijn…. En gelukkig is De Bron ook zó van betekenis gebleken. Bent u op zoek naar ontmoeting, wat gezelligheid of heeft u ideeën, kom dan eens langs. Neem iemand mee en zegt het voort! Inloophuis De Bron, Lobeliusstraat 71 te Zaandam is op dinsdagen, donderdagochtend en zondagmiddag open voor mensen uit de wijk Poelenburg én wijde omgeving!

Wat kunt u betekenen

De coördinator van De Bron wil graag weten waarin De Bron van betekenis kan zijn, zij staat open voor suggesties van U/jou!

Ook zijn wij op zoek naar een goede (gebruikte) naaimachine en enig speelgoed voor peuters  en kleuters en wat tekenmateriaal. Kunt u ons hieraan helpen, laat het weten via het mailadres.

Voor informatie: www.debronzaanstreek.nl  Contact: dcdebron@outlook

Hartelijk dank!

Marleen Kramer

Categorieën: Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 18 juni 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Bert Boer

    Op 19 juni 2014

    Nu door bezuinigingen de buurthuizen in Zaanstad onder druk staan en het nieuwe multifunctionele centrum in Poelenburg ver weg lijkt, is het extra van belang dat De Bron als inloop en ontmoetingscentrum aanwezig is. Verdient aller steun!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856