Water, bron van Leven

Zondag 3 februari 2013 is de jaarlijkse zondag voor het Werelddiaconaat. Er is dan een centrale dienst in de Westzijderkerk. De dienst begint om 10:00 en voorganger is dominee Pieter van der Woel.

Thema van de dienst is Water, bron van Leven. Elk jaar staat op de dag voor het Werelddidiaconaat water centraal. Dit omdat het Werelddiaconaat is opgericht naar aanleiding van de Watersnoodramp in Nederland in 1953. Nederland ontving toen veel hulp vanuit de hele wereld. Wij op onze beurt geven nu hulp aan de wereld via het Werelddiaconaat.

Waterputten

Tijdens de dienst staan waterputten centraal. Waterputten vormen niet alleen een bron voor schoon drinkwater, het zijn ook belangrijke ontmoetingsplekken. Ook in de bijbel vinden een aantal belangrijke ontmoetingen plaats bij een waterput. In veel landen spelen waterputten nog steeds een belangrijke rol. In de dienst staat een project in Mozambique centraal om mensen toegang te geven tot schoon drinkwater via de aanleg van touwpompen. Dit zijn pompen die vrij eenvoudig te maken en te onderhouden zijn en met de hand bediend kunnen worden. Het belooft een leuke, interessante en ook creatieve dienst worden. Komt allen!

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorie├źn: Diaconie, Over de diensten, ZWO | Tags: , | Geplaatst op 30 januari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856