Wake zondag 19 februari om 14:00 uur

Deze keer verzorgt de Raad van kerken Krommenie – Assendelft de liturgie van de Wake. Na de lezing uit Jozua 6 over Jericho stellen zij voor om onder het zingen van een lied 7 keer een rondgang te maken. Na iedere rondgang wordt een Zaligspreking uit de Bergrede aan het hek bevestigd. Bijzonder om dit mee te maken. Neem ook zelf een bloem mee om in het hek te steken.

 

 

Brief
Onlangs ontvingen we als Amnesty een aangrijpende brief van een vrouw die ons schreef:
“Sinds een aantal manden heb ik een relatie met een van de mannen die op de Bajesboot verblijft, nu inmiddels ongeveer 6 maanden. Ik kom daar 1 keer per week op bezoek, en ben erg geschrokken van de omstandigheden waarin deze MENSEN moeten verbljven. In de maanden dat ik mijn vriend ken zie ik hem ook erg achteruit gaan. Hij heeft totaal geen hoop meer op een toekomst, en het maandenlang opgesloten zitten zonder iets te hebben misdaan maakt hem kapot. Ik weet dat er erg veel kritiek is op dit systeem, en dat Amnesty Zaandam daar ook actief mee bezig is. Kunt u mij vertellen of er binnen afzienbare tijd iets zal veranderen aan de situatie op de Bajesboot? En kunt u mij advies geven wat ik zou kunnen doen om mijn vriend te helpen?”

Solidariteit
Je weet het allemaal, maar als je dit persoonlijke verhaal leest ben je er toch weer even stil van. Uiteraard heb ik uitvoerig geantwoord en gelukkig kunnen vertellen dat in Zaanstad niet alleen Amnesty, maar ook de kerken en andere geloofsgemeenschappen, vluchtelingenwerk, Humanitas en mensen van de politiek zich hierover heel druk maken. Dat het landelijk bestuur van Amnesty nog steeds in gesprek is met de minister. Tegelijk moest ik er eerlijk bijzeggen dat de resultaten van die gesprekken heel mager zijn. En dat we plaatselijk niet veel meer kunnen dan onze solidariteit en menselijke betrokkenheid uit te stralen. Laten we daarmee vooral doorgaan.

Bert Boer

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorieën: Bajesboot | Tags: , | Geplaatst op 2 februari 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856