Vrijwilligersavond met Ruurd Walinga

Cabaretier Ruurd Walinga met De Doe-Het-Zelver in Zaandam

Programma over klusjesman voor jong en oud in kerk.

De vrijwilligers die allemaal aan het werk zijn bij de Protestantse Gemeente in Zaandam worden op vrijdag 21 maart in het zonnetje gezet. Ze worden getrakteerd op een cabaretvoorstelling. Cabaretier Ruurd Walinga speelt dan zijn avondvullende show De Doe-het-Zelver in de Westzijderkerk. De avond begint om: 20 uur. Gratis toegang.

De meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland, zoals vorig jaar Vrij Nederland meldde, maakt in het stuk De Doe-het-Zelver van alles: ruzie, zorgen en zelfs tijd. Enkele stoere bouwvakkersverhalen passeren de revue en er zit een opmerkelijk verbouwingsprogramma in. Halverwege stapt de hoofdpersoon uit het familiebedrijf en begint net als de jongste zoon in het bekende verhaal van de twee zonen voor zichzelf.

Na de pauze krijgt de show een opzienbarende wending en gaat de doorgeslagen timmerman op zoek naar de oprichter van zijn familiebedrijf. Uiteindelijk ontdekt hij waarom de beroemde zoon van de timmerman geen zoontje van de bakker, de wegenbouwer of meneer Philips was. Voor hem is dat aanleiding om zich ook vrijwillig in te zetten voor de Grote Baas.

Het stuk telt enkele vlotte meezingers en gevoelige liederen. Na afloop is er voor de liefhebbers een bijzonder cadeautje. Met tien programma’s voor jong en oud laat Ruurd Walinga het kerkpubliek, maar ook rand-, bij- en supergelovigen een verrassende kijk op het evangelie zien. Twee jaar geleden verscheen zijn eerste cd ‘Wie ben jij’.

Meer informatie bij Ruurd Walinga: www.waterinwijn.nl

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorie├źn: Theater | Tags: | Geplaatst op 5 maart 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Bert Boer

    Op 5 maart 2014

    Het klinkt veelbelovend. Ik zie er naar uit!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856