Vredesweek: “How to start a revolution?”

In de vredesweek staan twee avonden centraal. De voorstelling “ Op het leven ” op dinsdag 18 september, Sultan Ahmet Moskee. En de film over het leven van Gene Sharp op vrijdag 21 september, filmhuis De Fabriek  wordt gedraaid.

VREDESWEEK 2012.

 De vredesbeweging heeft een ministerie van VREDE ingesteld. In antwoord op het ministerie van Defensie en van Buitenlandse Zaken. Caberetier Jörgen Rayman is de nieuwe minister voor Vrede en componist Martijn Twaalfhoven zijn staatssecretaris. Jörgen zegt hierover: “het is een prachtige functie, waarin ik mijn eigen ideeën kwijt kan, namelijk van een solidaire wereld waarin we op een prettige manier met elkaar omgaan”.

Ambassades voor vrede

Lokaal streeft IKV/Pax Christi er naar “ ambassades voor vrede” op te richten, waarvan er nu al ongeveer dertig zijn. In Zaanstad hebben we jaren lang een sterke vredesbeweging gekend met IKV-kernen, een vredesberaad en Zaanstreek Za Mir, dat in Servië de vredesbeweging ondersteunde in oorlogstijd. Het zou mooi zijn als er ook een Zaanse ambassade voor vrede kan komen. Die is er nog niet maar er zijn wel twee belangrijke avonden in de Vredesweek:   .

De voorstelling “ Op het leven ”, dinsdag 18 september, Sultan Ahmet Moskee.

 Deze voorstelling volgt in verhalen, liedjes en muziek de loop van het leven. Joodse, christelijke en islamitische verhalen volgen elkaar af. Het wordt gepseeld door Kees Posthumus ( tekst, zag en spel) en Juul Beerda (techmiek, nuziek en spel. Het begint om 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur. De moskee is op Poelenburg 156, 1504 NH Zaandam. Organisatie: werkgroep Jodendom, Christendom en Islam.

Film over het leven van Gene Sharp, vrijdag 21 september, filmhuis De Fabriek.

Deze boeiende film over de Amerikaanse vredeswetenschapper en activist Gene Sharp heeft als titel: “How to start a revolution?”  Het verwijst naar zijn gelijknamige handboek waarin tientallen adviezen over een geweldloze revolutie staan. Jongeren in de hele wereld hebben zijn adviezen gevolgd bij hun strijd voor vrijheid en democratie, o.a. in Servië, Egypte en Burma. De film begint om 19:30 uur. Zaal open vanaf 19:00 uur. Na afloop gaan we in gesprek over de film met een forum. Daaraan nemen deel: Trijntje Munters (Vrouwen voor Vrede), José Höhne Sparborth (Kerk en Vrede) en Bert Boer (Amnesty Zaanstreek). De Fabriek, Sybrandssteeg 12,  heeft voor deze film de toegangsprijs verlaagd tot 5 euro.  De film is weliswaar in het Engels, maar heel goed te volgen.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 14 september 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856