Vorm je mening in het Jongeren Lagerhuis

Heb je een mening over de meest uiteenlopende zaken, sta je open voor discussie of luister je daar graag naar? Heb je een stelling, die je wel eens wilt bespreken? Kom naar het Jongeren Lagerhuis op vrijdag 17 januari, 20:00uur in de Noorderkerk.

 

In een Lagerhuis wordt gediscussieerd over stellingen. Een stelling heeft voor- en tegenstanders, maar wie heeft er gelijk? De beide kampen kruisen de degens in een discussie van maximaal 20 minuten. Wie weet de juiste argumenten in te brengen om de ander te overtuigen van zijn gelijk? Na de discussie zien we welk kamp de meeste mensen aan zijn/haar kant heeft gekregen.
Aan het begin van de avond worden er vier stellingen gekozen uit een lijst die eerder is samengesteld.  Onder begeleiding van een onafhankelijke  gespreksleider wordt de discussie een in goede banen geleidt.
Onderwerpen die belangrijk zijn
De onderwerpen gaan niet per definitie over politiek, geloof, ethiek, onderwijs, gezondheidszorg, milieu of sport. Ze gaan wel over de dingen die we in het dagelijks leven tegenkomen en die ons telkens weer aan gaan en die belangrijk voor ons zijn. Elk onderwerp kan dus aan bod komen.
VOOR WIE: IEDEREEN MET OVERTUIGING (al mag je ook luisteren)
De discussie stopt om 22:00. Napraten is mogelijk aan de bar na afloop. De baropbrengst schenken we aan een nader te bepalen goed doel. Kunnen we het gelijk daar weer over hebben…
Je hoeft je niet aan te melden, maar helpt ons wel bij het verzorgen van de avond – dus liever wel!
Zelf een stelling aanbrengen?
Mail ons gerust. Let erop dat het wel een stelling is waar je net zo goed voor, als ook tegen kunt zijn (dat is al lastig genoeg).
Gerlof Donga: gerlof.donga@gmail.com
Kees van der Pol: kvanderpol@hetnet.nl

Categorieën: 15 jaar en ouder, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 3 januari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856