Voor elk wat wils

koffie met gebak

Elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur is er een groep ouderen te vinden in de Noorderkerk. Zij noemen zich ‘Voor elk wat wils’. De naam zegt het al, voor iedereen die er komt is er wat te doen. Aanmelden is niet nodig, de deuren staan open.

 

Ina en Roelien Boertien zijn er vaak bij en vertellen wat er allemaal gebeurd op zo’n middag.
Er zijn mensen die graag een spelletje spelen, rummikub is één van de favorieten. Er is keuze genoeg. Verder worden ook borduurwerken of breisels van thuis meegenomen. Anderen vinden het fijn voorgelezen te worden, zelf voor te lezen of een gedicht voor te dragen. Het mag allemaal.

Kaarten

Er worden kaarten gemaakt voor de zieken. Op zondagmorgen kunnen de kerkbezoekers de kaarten tekenen als ze dat willen, en na de dienst worden de kaarten door vrijwilligers langsgebracht. In de foyer van de Noorderkerk kunt u de kaarten bekijken en ook kopen. Van de opbrengst wordt dan het materiaal gekocht om de kaarten mee te maken.

Troostdekentjes

Troostdekentjes zijn kleine quiltjes, die gemaakt worden voor ouders, die helaas een doodgeboren kindje krijgen of hun kindje kort na de geboorte verliezen. De ouders krijgen zo’n dekentje aangeboden om hun kindje in te wikkelen voor de laatste eer en uitvaart, en ouders bewaren het dekentje soms als herinnering. Een vrijwilliger uit de groep brengt de dekentjes naar verschillende ziekenhuis. Een ontroerend gebaar.

Met wat lekkers

‘Wat heel belangrijk is bij elkaar zijn praten met elkaar over alles wat ons bezig houdt. Veel onderwerpen zijn al besproken, lief en leed wordt gedeeld.’, melden Ina en Roelien. Dit alles wordt gedaan onder het genot van wat lekkernijen. Er wordt wekelijks een bijdrage van 50 cent gevraagd. Ina en Roelien vertellen: ‘Daar kopen wij koekjes en andere lekkere dingen en soms een verrassing voor. Bijna niemand gelooft dat wij dat kunnen van 50 cent maar tot nu lukt ons dat!’

Kortom

‘Voor elk wat wils’: iedere week hetzelfde en toch weer anders!

 

 

 

 

 

Categorieën: Activiteiten, Ouderen | Tags: , , , | Geplaatst op 25 september 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856