Voor de diaconie telt ieder mens

De diaconie zet zich in voor iedereen die hulp nodig heeft, ook in de directe omgeving. Hans van den Berg vertelt wat dat inhoudt.

Binnen ons diaconaal werk telt ieder mens,of het nu gaat om mensen die in armoede leven,  mensen die maandelijks in het  rood staan en schulden hebben,  daklozen, mensen die in onzekerheid leven betreft hun verblijf in Nederland.

Onmacht

Het gaat om hun concrete situatie en daar probeert uw diaconie wat aan te doen. Soms met een goed  resultaat maar ook ervaren wij onze onmacht. Wanneer de uitgeprocedeerde asiel zoekers  overgeleverd zijn aan de uitspraak van de Hoge Raad , zoals in het schrijnende geval hier in Zaandam waar de moeder uitgezet moet worden met  achterlating van haar man en twee kleine kinderen, onaanvaardbaar.

Blije gezichten

Soms lukt het om mensen vanuit een te dure woning naar een goedkopere woning te krijgen zodat er betalingsruimte komt om hun schulden te saneren. Vaak lukt het om samen met de mensen in de knel  een traject in te zetten die tot zelfredzaamheid leidt.  Ook komt het voor dat mensen weer terug vallen in hun oude patroon en moeten wij hen in de schuldhulpverlening zien te krijgen. Wij zien ook blije gezichten als mensen er weer boven op komen  uiteindelijk hebben zij dat met  een beetje hulp zelf gedaan.

Uw bijdrage

De diaconie is u als gemeente dankbaar dat u ons in de gelegenheid stelt  om ieder mens mee te laten tellen ook hier in onze stad. Wekelijks collecteren we tijdens de kerkdiensten voor deze en andere diaconale activiteiten. Tenslotte mochten wij een gift ontvangen van € 200 waar wij een goede bestemming voor weten, met dank aan de gever.

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Diaconie, Hulpverlening | Tags: , , | Geplaatst op 2 september 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856