Vluchtelingen zetten actie voort in bezette kerk

De vluchtelingen die de afgelopen maanden hun tenten hadden opgeslagen in Osdorp zetten hun actie voort in een bezette kerk in Amsterdam-West.

Een brede groep van betrokken burgers en organisaties trekt zich hun lot aan en ondersteunt hun met een nieuwe verblijfsplek. Bij het initiatief zijn ook de Protestantse Kerk Amsterdam en enkele andere kerken en organisaties betrokken. Paul van Oosten, directeur van de Protestantse Diaconie, juicht deze betrokkenheid van harte toe en ondersteunt de poging om zichtbaar te blijven. ‘Wij zijn van mening dat onuitzetbare asielzoekers niet op straat mogen belanden. Zolang daar geen betere oplossing voor is, steunen wij de vluchtelingen in hun protest.’

Niet onzichtbaar
Nadat hun tentenkamp vrijdag op last van de burgemeester was ontruimd, besloten deze circa 80 mensen om als groep samen te blijven. Zij willen niet opnieuw in de onzichtbaarheid verdwijnen. Zolang er nog geen bevredigende politieke oplossing is voor het probleem van onuitzetbare asielzoekers, zullen zij actie blijven voeren.

Kerk als uitvalsbasis
Daarom trokken zij vandaag op uitnodiging van de betrokken steungroep De Vluchtkerk in de Jozefkerk aan de Erik Roodenstraat in Bos en Lommer, die sinds mei leegstaat. In dit huis van God vinden de vluchtelingen warmte en kunnen zij bij elkaar blijven. Met de kerk als uitvalsbasis zullen ze de komende weken hun zaak op de agenda houden.
Voor meer informatie:  devluchtkerk@gmail.com

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorieën: Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 5 december 2012