Over onze kerk, een reflectie

De mensen van de Noorderkerk

Wat is een kerk? Ik zie onze kerk als een groep mensen die zich min of meer heeft verbonden aan de Protestantse gemeente in Zaandam. Oorspronkelijk betekent het woord kerk “huis van de Heer”, een kerk heeft dus ook met God te maken en met Jezus.

Geïnspireerd

Veel kerkgangers voelen zich in beweging gezet door het verhaal over God die liefde is en daarbij niemand afwijst.  Die liefde geeft hoop, dat willen we laten zien en we nodigen jou uit om daaraan mee te doen, of gewoon maar eens te komen proeven. Want zeg nou zelf, alleen het idee al dat er Iets of Iemand is die jou en mij onvoorwaardelijk aanvaardt en van je houdt, en alleen maar vraagt om andere mensen ook zo te behandelen, zonder oordeel, daar wil je toch meer van weten?

Die liefde proberen we te begrijpen en we vieren dat ook elke zondag in een kerkdienst. De vorm van zo’n viering is gegroeid uit een eeuwenlange traditie. Veel mensen vinden die nu ouderwets, maar wij kunnen het toch niet laten om bij elkaar te komen. Kerkgangers  willen graag uit de Bijbel horen lezen, samen bidden en zingen en erover praten en nadenken. In je eentje leren leven vanuit die Liefde kan immers best lastig zijn.

Betrokken

Ben je eenmaal geraakt door het idee dat de wereld om ons heen door die Liefde uit te dragen een beetje beter kan worden, dan wil je dat laten zien. Geloven is doen.

Daarom hebben we mensen die je kunnen helpen als je vragen hebt of in de put zit, of gewoon behoefte hebt aan gezelligheid of een keertje wilt mee eten. Check onze agenda, want er is van alles te doen.

Ook de natuur om ons heen verdient een betere behandeling. Daarom doen we mee aan afval scheiden en proberen we onder andere klimaatneutraal te worden in ons kerkgebouw.

Open

Met WIJ bedoelen wij iedereen van onze kerk, jong en ouder, wel of niet geboren in Zaandam, van wat voor kleur, aard, karakter, sociale status, of wat dan ook. Iedereen is uniek, gelijkwaardig en de moeite waard om te leren kennen. Bij WIJ horen ook de mensen die regelmatig meedoen, af en toe eens langs komen of zich thuis met ons verbonden weten.

Samenvattend

De Protestantse gemeente is een kerk die midden in de samenleving staat. Vanuit de liefde van en voor God zien we om naar elkaar en naar de stad. We laten ons inspireren door geloof, hoop en liefde.

Categorieën: Visie | Tags: | Geplaatst op 15 augustus 2019

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856