Vijf euro voor kinderen in Malawi

Kinderen van de kindernevendienst staan voor een grote uitdaging. Hoe kunnen zij van 5 euro meer maken voor kinderen in Malawi?

Op dit moment sparen de kinderen van de kindernevendienst voor Kondanani, een opvangtehuis voor kinderen in Malawi. Dit huis is ondertussen uitgegroeid tot een dorp, dit stichtster hiervan is de nederlandse Annie Chikhwaza. Toen zij ooit een pasgeboren baby naast de weg in Malawi vond, zag zij dit als een teken van God. Zij moest gaan zorgen voor de wezen in Malawi. Aangezien veel kinderen hun ouders nog verliezen aan Aids of oorlog, was er behoefte aan een opvanghuis. Nu wonen er kinderen van alle leeftijden, die ook naar school gaan. Er is een boerderij zodat ze zelfvoorzienend zijn in melk. Bananenplantage, zodat ze wat geld kunnen verdienen. Ook is er een opvang voor gehandicapte kinderen.

Van kleine beetjes meer maken
Begin februari is de broer van Annie bij de kindernevendienst geweest om te vertellen over Kondanani. De kinderen waren onder de indruk. Na afloop hebben alle kinderen 5 euro gekregen. De mensen van Kondanani laten zien dat ze met alle kleine beetjes hulp veel voor elkaar krijgen. Kunnen onze kinderen dat ook? Kunnen zij met die 5 euro hun eigen onderneminkje opzetten en zo die 5 euro vermeerderen voor Kondanani. Half maart nemen de kinderen hun opbrengst en verhalen mee terug naar de kerk.

Meer info
Meer informatie over het project waarvoor de kinderen sparen vindt u op de website van Kondanani.

Marlieke Koekkoek

Categorie├źn: Kindernevendienst | Tags: , , , | Geplaatst op 25 februari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke

    Op 25 februari 2015

    Ik ben benieuwd, hoeveel talenten ze van dit ene talent weten te maken! Succes!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856