Verslag verbintenisdienst ds. van Andel

Logo PKN

Op zondag 9 september 2012 werd ds. Annemarie van Andel verbonden aan de Protestantse Gemeente van Philipine-Sas van Gent-Sluiskil. Hans van den Berg was erbij.

Ds. Louis Freund, als consulent van bovengenoemde gemeenten leidde de verbintenis plechtigheid.
Voorganger: Zo spreekt de HEER: Wie zal ik zenden en wie zal voor ons gaan?
En ik sprak: Hier ben ik, zend mij.”(Jesaja 6:8)
daarna voorganger: Mijn zusters en broeders,
Hier staat uw nieuw predikante! Belooft u haar in uw midden te ontvangen, haar te omringen met uw beste gevoelens, haar te steunen en trouw te zijn en haar te dragen in uw gebeden, met haar te werken in dienst van onze HEER? Waarop de gemeente volmondig JA zei. Op de vraag aan Annemarie of zij zich verbonden weet met deze gemeente en of zij deze gemeente wil leiden en pastoraal tot steun wil zijn klonk “Ja, zo helpe mij God”

Na woorden van dank voor het mogen werken in deze gemeente besteeg na de lezingen uit Deuteronomium 30: 15-20 en Lucas 14: 25-33 Annemarie de kansel in het fraaie kerkje in het hart van Sluiskil.

Het maken van keuzes
Het thema van de dienst was “Het maken van keuzes. Waar kies je voor en wie komt bij jou , bij ons op de eerste plaats als het om kiezen gaat. Zijn dat jouw meest geliefde of is de eerste plaats voor Hem die wij God noemen? Iedereen is bij Hem welkom zelfs de schare (die niemand tellen kan) maar niet vrijblijvend. Hij wil op de eerste plaats komen en wil geliefd worden, wie kan daar aan voldoen? Niemand haast en toch is Deuteronomium daar duidelijk over. Toch maar meegaan met de schare en je richten op Hem die als mens de grote keuze maakte.

Aandachtig luisterde de goed gevulde dorpskerk naar Annemarie en na het amen zongen wij uit TT 175:
Zolang wij ademhalen schept Gij in ons de kracht,
om zingend te vertalen waartoe wij zijn gedacht:
elkaar zijn wij gegeven tot kleur en samenklank.
De lofzang om het leven geeft stem aan onze dank.

Gastvrijheid
Wij werden als gasten uit Zaandam onthaald met koffie en nog meer en kregen gelegenheid om Annemarie en Frans te feliciteren en ook een bijzondere felicitatie voor Philipine-Sas van Gent-Sluiskil die voor 50% een 100% predikante wist binnen te halen.

Hans van den Berg

About Neeltje