Verslag van de boottocht naar Alkmaar

Woensdag 9 mei 2012. De jaarlijkse boottocht, georganiseerd door de Diaconie van de PGZ. Elk jaar weer spannend: zijn er voldoende deelnemers? Komt de boot op tijd? Blijft het nog betaalbaar?

In ieder geval zat het onderdek helemaal vol. Meteen was er een gezellige sfeer, waarbij het echt niet uitmaakte bij wie je aan tafel kwam te zitten.

Ds. Janssens onder de pannen
Namens de predikanten was ds Rien Janssens er de hele dag bij met een goed woord voor wie maar wilde horen. Hoogtepunt voor hem was een prachtig boek dat hij in Alkmaar op de kop wist te tikken. Voorlopig is die onder de pannen: meerdere interculturele bijbelvertalingen naast elkaar, voorzien van commentaar. Wat een vondst!

Uitwisseling van kwalen
Na de uitwisseling van kwaaltjes aan benen, knieën en heupen was er vooral tijd voor het ophalen van herinneringen. Voor Zaankanters een onuitputtelijk onderwerp. Opvallend was de levendige toon waarop de gesprekken werden gevoerd. Dochters waren met moeder mee gegaan, zonen idem maar dan in mindere mate. Een fotograaf had foto’s meegebracht (“ ik heb nog wel meer albums bij me”) en de dagelijkse sudoku werd met gezamenlijke inspanning tot een goed einde gebracht. Echt gezellig werd het toen de eerste pilsjes werden genuttigd, gevolgd door wat borreltjes en wijn. Niet gek dat je dan al om 12 uur een hongerig gevoel krijgt.

Dat er ook een vertegenwoordiger van de PCOB aan boord was konden we al snel merken…….

Een stiekeme gevulde koek
Omdat de boot te laat was en de bruggen niet al te snel open gingen konden we maar een uurtje in de stad doorbrengen. Toch nog net tijd voor een ijsje, een blik op mooie schoenen, het opmerken van een antieke kinderwagen, stiekem uitkiezen van een lekkere gevulde koek.

Na het nuttigen van een goed verzorgde lunch, en na een prachtige tocht over rustig water en langs uitbundig groene en bloeiende oevers, waren we al weer te snel terug in Zaandam. Daar wachtten familieleden op de avontuurlijke vaarlieden en was de dag te gauw op een eind.

Een geslaagde dag met veel gezelligheid. Met dank aan de dames van de diaconie.

Cor Treffers

Categorieën: Activiteiten, Nieuws, Ouderen | Tags: , , , , | Geplaatst op 15 mei 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856