Veilig bevallen in Malawi

In Malawi sterft 1 op de 7 moeders tijdens of kort na de bevalling. Er is meer kennis en meer professionele zorg nodig. De ZWO-commissie wil hieraan een bijdrage leveren. U ook?

Bevallen in een primitief hutje of langs de kant van de weg: voor zwangere vrouwen in Malawi is dit de realiteit. Vaak krijgen ze geen toestemming van hun man om naar de kliniek te gaan. Of ze moeten uren lopen om er te komen. Voor hoogzwangere vrouwen is dat niet zonder risico’s. In Malawi sterft 1 op de 7 moeders tijdens of kort na de bevalling. Dit is een van de hoogste cijfers ter wereld.

Kerk in Actie heeft met steun van partnerorganisaties en lokale kerken het Uchembere Netwerk in het leven geroepen. Dit netwerk brengt ruim 125 moedergroepen essentiële kennis bij over geboorte, borstvoeding en gezondheid. Zo leren de plattelandsmoeders het belang van professionele zorg kennen en durven ze er ook voor te kiezen in het ziekenhuis te bevallen in plaats van thuis.

Er kunnen veel levens gered worden als plattelandsmoeders de ziekenhuizen weten te bereiken. Dat gebeurt bijvoorbeeld via de fietsambulance. Dit is een fietskar waarop een vrouw liggend vervoerd kan worden. De fietsambulance is een uitkomst voor moeilijk bereikbare dorpen en een betaalbaar alternatief voor een ambulanceauto. Een fietsambulance kost slechts 425 euro.

In de maanden augustus, september en oktober ondersteunen wij dit werk via de ZWO collectes. U kunt ook een bijdrage overmaken via de giro: NL229265258 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Zaandam onder vermelding van in Malawi.

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: Nieuws, ZWO | Tags: , , , | Geplaatst op 15 september 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856