Veilig bevallen in Malawi

In de maanden augustus, september en oktober 2014 steunt de ZWO-commissie het werk voor aanstaande moeders in Malawi. Hulp is dringend nodig. Lees hier waarom en hoe u kunt bijdragen.

In Malawi sterft 1 op de 7 moeders tijdens of kort na de bevalling. Dit is een van de hoogste cijfers ter wereld. Vaak overlijden zij aan complicaties die goed te behandelen zijn, zoals bloedingen, infecties, hoge bloeddruk of obstructie. Dit komt door gebrek aan kennis en middelen. Er zijn dringend geschoolde verloskundigen nodig.

Professionele zorg

Kerk in Actie heeft met steun van partnerorganisaties en lokale kerken het Uchembere Netwerk in het leven geroepen. Dit netwerk brengt ruim 125 moedergroepen essentiële kennis bij over geboorte, borstvoeding en gezondheid. Zo leren de plattelandsmoeders het belang van professionele zorg kennen en durven ze er ook voor te kiezen in het ziekenhuis te bevallen in plaats van thuis.

Fietsambulance

Er kunnen veel levens gered worden als plattelandsmoeders de ziekenhuizen weten te bereiken. Dat gebeurt bijvoorbeeld via de fietsambulance. Dit is een fietskar waarop een vrouw liggend vervoerd kan worden. De fietsambulance is een uitkomst voor moeilijk bereikbare dorpen en een betaalbaar alternatief voor een ambulanceauto. Een fietsambulance kost slechts 425 euro.

In de maanden augustus, september en oktober ondersteunen wij dit werk via de ZWO collectes. U kunt ook een bijdrage overmaken via de giro: NL229265258 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Zaandam onder vermelding van in Malawi.

Opbrengst Sonar Walls in India

De collectes voor Sonar Walls in India hebben  € 1847,03 opgebracht. Dit is aangevuld door de Diaconie tot € 1900,00.

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: ZWO | Tags: , , , | Geplaatst op 30 augustus 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856