Veertigdagentijd: zeven weken anders leven

De 40dagentijd is een vastentijd.  Wil je meer weten en misschien zeven weken anders leven, kom dan 10 februari 2014 om 20:00 uur naar de Noorderkerk.

Al eeuwenlang wordt er in de christelijke (vooral katholieke) traditie bewust gevast. Waarom deden de mensen dat – wat hebben de mensen eraan gehad?

Wie vast, die heeft de kans, om zichzelf te verrassen: vind ik het makkelijk om zeven wekken af te zien van chocola? Is mijn leven anders als ik een periode geen wijn drink?

Wat ontdek ik als ik dagelijks een psalm lees?

Wie vast komt zichzelf tegen, soms ook de ander of God. Maar wat denk ik nog belangrijker is: wie vast, die ontdekt nieuwe ruimtes en mogelijkheden.

De uitdaging aan gaan…

De vastentijd begint telkens op Aswoensdag (5 maart 2014) en eindigt met Pasen (20 april 2014). Dat zijn 7 weken. 7 weken (een klein beetje) anders leven – dat is de uitdaging die wij met iedereen die het wil uitproberen willen aangaan. Iedereen is vrij om zijn eigen vastendoel(en) en vastentijden te bepalen. Ter begeleiding en ondersteuning willen wij het in een groep doen, met een eigen Facebook-site, waar we onze ervaringen kunnen delen en eventueel ook iets van onze inspiratiebronnen met elkaar kunnen delen.

Op maandag 10 februari komen wij om 20:00 uur bij elkaar in de Noorderkerk. Dan worden er achtergronden, verhalen en informatie over het vasten in de christelijke traditie gegeven. Maar wij gaan ook ideeën, vastendoelen en verwachtingen uitwisselen. Iedereen die geïnteresseerd is – ook zonder intentie om te vasten! – is op die avond van harte welkom.

 

About Birke Rapp
Birke Rapp is predikant van de Noorderkerk. Zij is getrouwd en heeft drie tienerdochters. Haar belangrijkste inspiratiebron is het op een speelse manier bestuderen en actualiseren van Bijbelteksten en de creatieve omzetting in het dagelijkse leven en de kerkdiensten. In haar werk zal zij zich vooral op het kinder- en jongerenwerk, (bijzondere) kerkdiensten en pastoraat richten.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , | Geplaatst op 3 februari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856