Veertig jongeren op startavond van Youth Alpha cursus

youth alpha

Zondag 25 maart 2012 ging de Youth Alpha cursus van start. Het was een groot succes met een fantastische opkomst van 40 jongeren .

Voorstel rondje
Tijdens het bereiden van de hapjes werd ik geroepen, want we gingen ons voorstellen aan elkaar door middel van stickers plakken. Iedereen moest zijn/ haar hobby , naam en leeftijd doorgeven. die werden dan op stickers geplakt. De stickers werden dan weer aan willekeurige personen gegeven. Die personen moesten dan de juiste sticker op iemand plakken.

Hierna deden we een soort stoelendans; het heet ‘heb uw naasten lief’. Bij dit spel staat een persoon in het midden, die aan een ander vraagt: “Heb je je naaste lief?”, waarop bijvoorbeeld diegene antwoordt: “Nee , maar wel iedereen, die een spijkerbroek aan heeft.” Dan moet iedereen met een spijkerbroek op een andere plaats gaan zitten. En moet diegene in het midden proberen een plek te bemachtigen. Zegt diegene ja, dan moeten de naaste buren snel van plaats wisselen. Zo gaat het spel door. Leuk spel.

Awareness test
Na het spelen van het spel liet Martijn Ouwekerk, onze jongerenwerker, een filmpje zien. Belangrijk om te observeren hoe vaak de bal overgespeeld werd. Na het filmpje werd gevraagd of je een moonwalkende beer zag. Heel veel mensen zagen hem niet. Wil jij de beer ontdekken? Ga dan naar de link van het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=fJAR66X4h5I&feature=share

De cursus
Hierna vertelde Martijn wat de cursus inhield. Zo zijn onder andere de thema’s : ‘ leven met God’ en ‘de kerk vandaag de dag’. Als laatste onderdeel van de dag hebben we kort in groepjes gezeten. Tot slot konden we onder het genot van een drankje napraten met mede cursisten.

Deze week
Deze week gaat de cursus echt van start. We beginnen met een maaltijd. Daarna volgt een introductie over het onderwerp. Hierna gaan we in groepjes uiteen. Deze week is het onderwerp ‘Is er meer?’

Geïnteresseerd?
Ben je in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar. kom dan eens langs in de Noorderkerk op zondag om 19:00.

Categorieën: 15 jaar en ouder, Activiteiten, Jeugd, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 1 april 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856