40dagentijd – Zeven weken anders leven

De 40dagentijd is een vastentijd. Al eeuwenlang wordt er in de christelijke (vooral katholieke) traditie bewust gevast. Waarom deden de mensen dat – wat hebben de mensen eraan gehad?

Wie vast, die heeft de kans, om zichzelf te verrassen: vind ik het makkelijk om zeven wekken af te zien van bepaalde dingen? Geen chocola, geen glasje wijn of vlees? Wat ontdek ik als ik dagelijks een psalm lees?
Wie vast komt zichzelf tegen, soms ook de ander of God. Maar wat denk ik nog belangrijker is: wie vast, die ontdekt nieuwe ruimtes en mogelijkheden.
De vastentijd begint telkens op Aswoensdag (dit jaar 18 februari 2015) en eindigt met Pasen (5 april 2015). Dat zijn 7 weken. 7 weken (een klein beetje) anders leven – dat is de uitdaging die wij met iedereen die het wil uitproberen willen aangaan. Iedereen is vrij om zijn eigen vastendoel(en) en vastentijden te bepalen. Ter begeleiding en ondersteuning willen wij het in een groep doen, met een eigen Facebook-site, waar we onze ervaringen kunnen delen en eventueel ook iets van onze inspiratiebronnen met elkaar kunnen uitwisselen.
Op maandag 16 februari komen wij om 20 uur bij elkaar in de tuinkamer van de Westzijderkerk. Dan worden er achtergronden, verhalen en informatie over het vasten in de christelijke traditie gegeven. Maar wij gaan ook ideeën, vastendoelen en verwachtingen uitwisselen. Iedereen die geïnteresseerd is – ook zonder intentie om te vasten! – is op die avond van harte welkom.
Birke Rapp

Categorieën: Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 31 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856