Update pioniersplek Live Zaandam

De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel bereikt met de pioniersplek Live Zaandam. Ik heb hier regelmatig iets over geschreven op mijn website en verspreid op Facebook.  De komende tijd probeer ik zowel op mijn eigen site als op deze site blogs te schrijven over mijn werkzaamheden.

Spel 
Door op deze link te klikken kunt u lezen over de start van de game die we spelen met jongeren. We zijn begonnen met bijna 25 geïnteresseerde jongeren. Nu, 4 weken later, hebben we een geweldig leuke, vaste groep van 15 jongeren die elke week bij elkaar komt en door de week kleine diaconale opdrachten doet.

Feel the love
De jongeren doen kleine individuele opdrachten door de week, maar af en toe doen we ook grote missies met de gehele groep. 2 weken geleden hebben we spray the love gespeeld. Het verslag, met veel filmpjes en foto’s  vindt u hier.

Onrecht
De laatste twee weken zijn we bezig geweest met het thema gerechtigheid. Twee weken lang hebben we kleine missies gedaan tegen onrecht. Zo moesten de jongeren een filmpje kijken van de organisatie IJM, fairtrade producten kopen en kregen ze de missie om oude kleding te delen met mensen die in armoede leven.

God haat onrecht. God haat uitbuiting en slavernij. We wilden jongeren als laatste de kans geven om wát ze maar wilden tegen God te zeggen. Dit konden ze doen door middel van een gebed op te schrijven op een briefje. Met elkaar hebben we op het einde deze gebeden uitgesproken. Het is bijzonder om de eerlijke gebeden van de jongeren te lezen en uit te spreken.

Volgende week hebben we een rustweek. Niet alleen een rustdag, maar gewoon een hele week missies die je tot rust laten komen. Zeker in de vakantie en na alle drukte en stress van studie is het goed soms even tot rust te komen. Zo gaan we bezig met de thema’s rhythm, healthy living en balance. Wordt vervolgd.

Categorieën: 15 jaar en ouder, Jeugd, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 17 mei 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

3 Reacties

 1. door G. Koekkoek

  Op 23 mei 2015

  Wilde wel lezen wat er zoal rond LIVE Zaandam is gebeurd ref info dd 17 mei 15.
  Maar als je (om principiële redenen) geen Facebook gebruikt dan kom je niet veel te weten. De linken naar de website van Martijn werken ook niet. Jammer dat dit niet makkelijk toegankelijk is. Dat is dus voor de grote meerderheid in de kerk ook het geval. Dan ook niet klagen dat er weinig belangstelling voor LIVE Zaandam is.
  Wilde dit even late weten.

 2. door Webredactie Ellis van Atten

  Op 26 mei 2015

  Beste Gerard,
  De links horen te werken natuurlijk, dus dat is aangepast! Bedankt voor het doorgeven en ik hoop dat je nu de informatie kunt vinden waar je naar op zoek bent. Of er geen belangstelling is voor LIVE weet ik niet en ook niet over dat daarover geklaagd wordt. Jij had in elk geval wel belangstelling!

 3. door Martijn Ouwerkerk

  Op 26 mei 2015

  Beste Gerard,

  Ik ben het met Ellis eens, leuk dat je belangstelling hebt voor Live. Wat vind je ervan? Ik neem aan dat je de links bekeken hebt, anders kan je ook gewoon naar http://www.martijnouwerkerk.nl gaan, daar staan ze allemaal op.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856