Tussen Utopie en Werkelijkheid: Zincafé Kogerkerk

Zincafé Kogerkerk – tussen Utopie en Werkelijkheid – met Hans Achterhuis.
Vrijdag 20 november 2015, aanvang: 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.30 uur. Kogerkerk, Kerkstraat 14, 1541 HA Koog aan de Zaan (hoek Raadhuisstraat – Verzetstraat, naast het viaduct van de A8).

De voormalige Denker des Vaderlands, Hans Achterhuis, neemt ons mee in vragen rond dromen, visioenen en de (harde) realiteit. In de meeste godsdiensten zijn dromen en visioenen van een betere wereld van groot belang; volgens sommigen zijn ze zelfs de kern daarvan. En velen hebben zich daar dan ook daadwerkelijk voor in gezet of doen dat nog steeds. ‘Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk’ staat in het boek Spreuken. Ook seculiere bewegingen zetten zich in voor bijv. een beter milieu, dierenwelzijn etc.

Tegelijkertijd is de ervaring dat die inzet vaak geen succes heeft en stuit op tegenstand. Moet je je daarbij neerleggen of ga je in verzet? En hoe dan? En als je dat niet doet, waar blijft er dan over van je visioen? Word je moedeloos of is je visioen zo belangrijk dat je alle middelen wilt gebruiken om dat visioen werkelijkheid te maken?

Gastheer deze avond is Jaap van Kampen.
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage na afloop.
Na afloop gelegenheid tot napraten bij een hapje en een drankje.

Het Zincafé Kogerkerk is een Zaans forum voor opinie en gesprek over vraagstukken op het grensvlak van zingeving, maatschappij en cultuur. Met dit café wil de Kogerkerkgemeente gelegenheid scheppen om in informele sfeer met elkaar te praten over kwesties rond godsdienst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken. Het Zincafé wordt doorgaans tweemaal per jaar georganiseerd op een vrijdagavond.

About Claudia
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Lezingen, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 2 november 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856