TOEKOMSTDAG Protestantse Gemeente van Zaandam

Op zaterdag 9 maart worden in de Noorderkerk de voorstellen gepresenteerd die naar aanleiding van Dienen en Verbinden zijn uitgewerkt. M.b.v. aantrekkelijke Powerpoint Presentaties. Hoe richten wij onze kerk in voor de komende jaren. Daar gaan het over. Betere communicatie, vereenvoudiging van de organisatie en vooral: keuze voor koers. Een koers die leidt naar andere vormen van kerk-zijn.

We beginnen met de visie van de bekende journalist Karel Smouter. Samen met Inger van Nes heeft twee jaar als kwartiermaker voor de jeugd gewerkt voor de protestantse kerk van Amsterdam. Hij is eindredacteur van het blad De Nieuwe Koers.

Programma:
13:00 Kerk open, er is soep met een broodje, of koffie en thee in de foyer.
13:30 Medley van liedjes in de Kerkzaal.
13:35 Opening door de dagvoorzitter Ronald Ootjers, doel van de dag en programma.
13:40 Een visie op de toekomst van de kerk. Karel Smouter – Missionair jeugdwerker Protestantse Kerk van Amsterdam, film en discussie.
14:10 Muziek
14:15 Carrousel over 3 thema’s:

Workshop Communicatie in de foyer,
    Workshop Bestuursstructuur in zaal 2,
    Workshop Keuze voor Koers in de Kerkzaal.

15:45 Samenvatting carrousel door Ronald Ootjers, en bespreking van de meest opvallende reacties tijdens de carrousel in de Kerkzaal.
16:10 De volgende stappen. Bemoediging en perspectief, Bert Boer, voorzitter Algemene Kerkenraad (AK).
16:15 Hapje en drankje in de foyer.

Naomi Visser en Gonda Kaai verzorgen de oppasdienst.

We hopen dat jullie erbij zijn. En geef de uitnodiging door aan ieder in je omgeving.

About Christien

Categorieën: Gemeentedag | Tags: | Geplaatst op 27 februari 2013