Tip: online cursus zelfreflectie

Spiegel zelfreflectie

Dorrit Nijhuis tipte de redactie dat op de website van dominee Vonkeman een interessante cursus te vinden is,’die iedereen kan volgen’.

“Adventstijd kun je vergelijken met eb: de zee trekt zich terug om een nieuwe vloed voor te bereiden. Iets gaat weg zodat iets anders – later – kan beginnen. Er zijn dus twee kanten aan: afronding, loslaten, voltooien; en: open worden voor iets nieuws, verwachten, verlangen.”

Methode van zelfreflectie
Op de website van ds. Vonkeman (www.sporenvangod.nl) staat een cursus die iedereen kan volgen. Je hoeft geen opgaven in te sturen, het is een methode van zelfreflectie aan de hand van Bijbelteksten en levensvragen om over na te denken. De cursus volgt het kerkelijk jaar. Het begint met Advent, maar je kunt ieder moment instappen.

Begrijpelijk en helder
Ds. Vonkeman, predikant en publicist, schrijft helder en nodigt je uit om steeds weer te onderzoeken wat God met jouw eigen leven te maken heeft. Haar uitleg maakt dat je dingen van de kerk begrijpt, die je eerder niet kon plaatsen of bevatten. Althans, dat is mijn ervaring.

‘God zelf aan het werk zien’
“Ergens in je leven liggen sporen van God. Want God is wat God doet: een wereld aan het licht brengen. De kerk heeft dit geleerd van Jezus Christus die dit met zijn eigen leven voorleefde. Door de gebeurtenissen van zijn leven heen kun je God zelf aan het werk zien. Daarom zegt de kerk: God is nog steeds bezig om mensen tot hun eigen bestemming te brengen. Er is in alles van het leven een dynamiek, een beweging van God te herkennen, als je ogen er voor open gaan.”

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op haar website!

Dorrit Nijhuis

Heeft u ook een tip voor de webredactie? Een boekentip, interessante website of een boeiend artikel? Mail ons! webredactie@pgz-zaandam.nl

Categorieën: Nieuws, Overdenkingen | Tags: | Geplaatst op 17 december 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856