Tienerkerk

Artikel door Henk-Jan Keijzer

We zijn begonnen met een Tienerkerk. Een tienerkerkdienst speciaal voor tieners op de middelbare school. De tienerkerk is om de week in de westzijde kerk (of in Noorderkerk bijeen gezamenlijke dienst). Benieuwd hoe een tienerkerkdienst eruit ziet?

’s ochtends kom je met je ouders naar de kerk. Terwijl zij in de kerk gaan zitten loop jij door naar de tienerkerkzaal. Hier zijn al een paar van je vrienden aan het chillen. Je schenkt een cola in en maakt een praatje. Iemand heeft taart mee genomen! Relax.

Dan begint een videoclip. Het gaat over Jezus maar het nummer had ook zo op in de top 40 kunnen staan. Je wordt welkom geheten en het is tijd voor een spel! Vervolgens gaan we samen zingen. Iedereen die een instrument speelt mag die meenemen. De liedjes zingen makkelijk mee. Handig als je ze nog niet kent.

Daarna gaat de bijbel open. Dezelfde tekst als in de gewone kerk. He, maar dit is leuk; hier kan ik maandag ook wat mee. De bijbel begint te leven voor je; je begint het te begrijpen. Helemaal nu er ook nog een bekende hit wordt afgespeeld die aansluit op de Bijbeltekst en het onderwerp. Samen praat je er verder over door.

Dan gaan we de tienerkerk afsluiten. Tijd voor gebed. We danken God voor wat Hij doet in ons leven. Ook bidden we voor dingen die ons bezig houden. Geweldig dat God ook zo dichtbij wil zijn!

Terug in de kerkzaal zitten we bij elkaar tijdens de zegen. Dan volgt het slotlied. He maar dat is vet! Hetzelfde lied als tijdens de tienerkerk; maar dan met iedereen. Na een heerlijke zondag ochtend praat je nog even na op het orgelplein. Wat is het geweldig om in Gods huis te zijn.

Om de week in de Westzijdekerk. Ben jij erbij? Wordt dit jouw verhaal?

Hou onze website in de gaten op www.tienerkerk.nl of stuur een mailtje naar tienerkerk.pgz@gmail.com voor meer informatie.

Namens het Tienerkerkteam

Jan Kes, Jacques Wallenga, Pieter van der Woel en Judith en Henk-Jan Keijze

About Roselien Brondy
Roselien schrijft al van jongs af aan. Ze schrijft gedichten om haar gevoelens een plekje te kunnen geven. In augustus debuteerde ze met de bundel 'Liefde is als een bloem'. En in 2011 kwam haar tweede bundel 'De weg' uit. Zomer 2016 verscheen haar derde boek: 'Ik weet hoe mooi je bent'.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 7 september 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856