Thema ZWO: gezondheidszorg rond de geboorte in Malawi

Voor het vierde thema: medische – en gezondheidszorg, heeft de ZWO commissie gekozen voor de gezondheidszorg rond de geboorte in Malawi.

In de maanden augustus, september en oktober 2014 worden de ZWO giften voor dit project gebruikt.
Want naast alle nood en zorg in de wereld blijven deze moeders niet gespaard van risico’s rond de bevalling.

In Malawi overlijden de meeste moeders en baby’s ter wereld rond de bevalling. Dit komt door gebrek aan kennis en middelen. Er zijn dringend geschoolde verloskundigen nodig. Er kunnen veel levens gered worden als plattelandsmoeders de ziekenhuizen weten te bereiken.

Gezonde baby dankzij fietsambulance.
Dat gebeurt bijvoorbeeld via de fietsambulance. Deze kar waarop een vrouw liggend vervoerd kan worden, redde het leven van Lucia. Van haar acht kinderen bleven er maar vier in leven. Haar laatste bevalling was in het ziekenhuis, dat ze dankzij een fietsambulance op tijd bereikte. Ze verloor toen veel bloed en kreeg direct een transfusie. Lucia: “Als ik thuis was geweest, had ik deze bevalling niet overleefd”. De fietsambulance is een uitkomst voor moeilijk bereikbare dorpen en een betaalbaar alternatief voor een ambulance-auto. Een fietsambulance kost slechts 425 euro.

Kerk in Actie heeft met steun van partnerorganisaties en lokale kerken het Uchembere Netwerk in het leven geroepen. Dit netwerk brengt ruim 125 moedergroepen essentiële kennis bij over geboorte, borstvoeding en gezondheid. Zo leren de plattelandsmoeders het belang van professionele zorg kennen en durven ze er ook voor te kiezen in het ziekenhuis te bevallen in plaats van thuis.

Wij willen dit werk steunen en vragen daarom uw bijdrage via de ZWO collecten of via de giro:NL229265258 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Zaandam
O.v.v. Geboorte in Malawi

Met vriendelijke groet,
Cornelis Kaai tel: 6143930
Kees van der Pol tel: 6168183
Hanneke van Duijn-Kiburg tel: 6701338

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: Nieuws, ZWO | Tags: | Geplaatst op 17 augustus 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856