Thema-avond Werkgroep Jodendom, Christendom en Islam

De werkgroep Jodendom, Christendom en Islam (JCI) heeft voor het seizoen 2015-2016 als jaarthema gekozen ‘Vrede bij alle geweld”. Daarmee willen wij aandacht schenken aan het vele religieuze geweld in de wereld, nu en in het verleden. Dit roept veel onrust op in de samenleving. Wat betreft de Islam leven er veel vragen over de begrippen Sharia en Djihad, maar ook geweld binnen andere religies kan niet onbesproken blijven. In een aantal thema-avonden zullen we dit onderwerp aan de orde stellen.

De eerste thema-avond wordt gehouden op:
Woensdagavond 3 februari 2016, om 20.00 uur.

Op deze avond zal dr. Sam Janse, nieuwtestamenticus een inleiding houden over religieus geweld en het Christendom. Hij heeft over het thema gepubliceerd, ondermeer in het boek ‘De tegenstem van Jezus, over geweld in het Nieuwe Testament’.

 Locatie: Noorderkerk, Heijermanstraat 127, 1502 DJ Zaandam.

Op een volgende avond zal de heer Rasit Bal, docent aan de opleiding Islamitische theologie van de hogeschool Inholland in Amsterdam en daarnaast voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), het thema inleiden vanuit Islamitisch perspectief. Datum en locatie van deze avond volgen zo spoedig mogelijk.

 

About Claudia
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Lezingen, Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 28 januari 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Bert Boer

    Op 29 januari 2016

    Heel interessante thematiek , vooral in deze dagen. Ik hoop er bij te zijn.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856