The Passion: kerk voller dan met Kerst

De woensdag en donderdag voor Pasen stond de Noorderkerk in Zaandam in het teken van The Passion Zaandam.

Een evenement voor het hele gezin waarbij leerlingen van basisschool De Vuurvogel het lijdensverhaal van Jezus brachten. Een verslag over teleurgestelde bezoekers, stralende leerlingen en staande ovaties.

Het was een bijzonder tafereel: honderden mensen stonden op woensdagavond in de rij voor de Noorderkerk. Vanwege de (brand-)veiligheid was er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ruim vijftig mensen werden teleurgesteld: de kerk zal vol. Deze vijftig mensen en honderden andere geïnteresseerden stonden een dag later al een uur voor aanvang voor de kerk. Iets dat zelfs met Kerst niet het geval is, dus met recht een unicum te noemen. Pasen leeft.

Terechte staande ovaties
De leerlingen leverden ondanks wat nervositeit een topprestatie. Alles werd uit het hoofd gedaan, de dansjes, de liedjes, alles ging op de wijze waar wekenlang voor geoefend was. De staande ovaties die de leerlingen beide avonden in ontvangst mochten nemen waren dan ook zeer terecht. “De uitvoering van The Passion heeft me diep geraakt. Vele ontroerende momenten waren er. Wat was het mooi. De zang, het spel, het licht, de effecten en de boodschap, het verhaal. Prachtig!”, aldus een van de bezoekers.

Trotse juf
Theater, dans, film, maar ook decor, versnaperingen bij de koffie en kostuums namen de leerlingen voor hun rekening. Lerares Wilma Brondy is dan ook apetrots op de leerlingen: “Vorig jaar, toen praktijkschool De Faam The Passion speelde, bedacht ik me hoe mooi het zou zijn als De Vuurvogel in 2014 The Passion zou verzorgen. We hebben het samen voor elkaar gekregen! De kinderen hebben hun talenten laten zien, hebben genoten en deze ‘Passion’ zal ze altijd bijblijven.”

‘Hier gaat het nou om’
The Passion was ook dit jaar weer het ultieme pre-Pasen-uitje voor het hele gezin. Een bezoeker: “Ik had twee kleuters bij me zitten. Ze beleefden het verhaal mee en kwebbelden er zachtjes over. Er waren ook momenten van tranen en stilte en dan wreven ze over mijn hand. Dat maakt de beleving nog intenser. Het gaf me ook een heel fijn gevoel van ‘hier gaat t nou om’, ik was heel dankbaar dat ik dat mocht beleven.”

Volgend jaar weer?
Binnenkort komt het Passion-team bijeen om te evalueren en na te denken over de toekomst. Mocht The Passion Zaandam 2015 een feit zijn, dan leest u dat hier, op Dichtbij.nl.

Meer foto’s en informatie vindt u hier: http://www.passionzaandam.nl/p/blog-page_12.html.

Neeltje Waagmeester

PR The Passion Zaandam ’13 en ‘14

KerkI kerkIII kerkIV

kerkkomst kerkV kerkVII

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 10 mei 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856