The Passion in Zaandam!

Leerlingen bekijken de trailer

Het is een gigantisch project en de deadline nadert. Op 28 en 29 maart zullen leerlingen van praktijkschool De Faam in Zaandam The Passion uitvoeren in de Noorderkerk. Net als de bejubelde televisie-uitvoeringen belooft ook deze muzikale uiteenzetting van het lijdensverhaal van Jezus een enorm succes te worden!

Blij verrast
Steven Geldof is projectleider van dit Paas-spektakel:,,Dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk benaderde mij met de vraag of ik The Passion ten uitvoer zou kunnen en willen brengen met leerlingen die moeilijk lerend zijn. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt. Tijdens een eerste serie workshops hebben we gekeken waar het talent van de leerlingen ligt. Ik ben blij verrast door zowel het enthousiasme als de begaafdheid van de leerlingen!’’

Professionele aanpak
De workshops, onder andere dans, theater en muziek, worden gegeven door professionals als componiste Claudia Rumondor, zangdocent Mark de Waal en topdanser Ivano Nortan. De leerlingen zullen niet enkel acteren, maar ook zelf zorg dragen voor de kostuums, decor en catering.

Samenwerking PGZ en De Faam
The Passion Zaandam is een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Zaandam en praktijkschool De Faam. Johan van Keulen, directeur de Faam:,,Het grote doel van dit project is om talenten van onze leerlingen op een creatieve wijze, anders dan een schoolse manier, naar boven te halen. Het is mooi om aan iets te werken dat ‘body’ heeft, waar je mee naar buiten komt en waar je trots op kunt zijn. Onze tak van sport is niet het reguliere onderwijs. Het zijn leerlingen die wat meer aandacht nodig hebben, maar veel talent hebben op allerlei gebieden.‘’

Wilt u op de hoogte blijven van dit bijzondere project?
Volg @PassionZaandam2 op Twitter. Bekijk de trailer om een idee te krijgen van dit project. Binnenkort gaat de website, www.passionzaandam.nl live.

Categorieën: Activiteiten, Jeugd | Tags: , , , , , , , , , , | Geplaatst op 4 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Bert Boer

    Op 4 februari 2013

    Heel sterk om op deze manier de kern van het evangelie op een eigentijdse manier over het voetlicht te brengen. Zo kunnen we de moderne mens op een nieuwe en frisse manier bereiken. Bemoedigend dat er zoveel talent naar boven komt bij de leerlingen van de Faam. Om trots op te zijn. Ik reken op een grote opkomst eind maart, van kerkelijken en niet-kerkelijken.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856