Terugblikken en vooruitkijken met Martijn Ouwerkerk

Alhoewel de functie van missionair jongerenwerker van Martijn Ouwerkerk na vier jaar beëindigd is, blijft hij als pionier betrokken bij het jongerenproject Live. Martijn kijkt terug en blikt vooruit.

Ik pak even de vrijmoedigheid om niet over de pioniersplek Live te praten, maar over mijzelf als voortrekker van ‘Live’ en als voormalig missionair jongerenwerker van de Protestantse Gemeente Zaandam.

Zoals de meeste misschien zullen weten, is mijn werk als missionair jongerenwerker na vier jaar beëindigd. Sinds 1 december werk ik niet meer als missionair jongerenwerker voor de kerk. Het is gelukkig nog niet voorbij. Ik voel mij geroepen om nog langer in Zaandam te blijven werken en God geeft mij hier de moed en kracht voor.

Het voelt als een periode van afsluiten, maar ook als een nieuw begin. Ik sluit een periode af van jongerenwerk wat ik met heel veel plezier heb gedaan. Ik heb in deze vier jaar hoogtepunten gekend, maar ook dieptepunten, ups en downs, het is vallen en weer opstaan. Met je ‘poten in de modder’, zoals ze dat ook wel zeggen. Ik kan er van getuigen dat God mij altijd gedragen heeft in het werk en dat doet hij nog steeds. Het is niet mijn werk, maar Zijn werk. Ik heb alleen het verlangen Hem te helpen.

Ik ben laatst door mijn archief van foto’s gegaan en kwam veel herinneringen tegen. We hebben meerdere malen een ‘Youth Alpha’ georganiseerd, het oprichten van het werk van YfC, de sportweken in het veldpark met Athletes in Action, Sirkelslag, de Zambia reis en alle kleine clubjes en groepjes die ik heb mogen leiden doordeweeks. Het is te veel om op te noemen.

Ik wil jullie bedanken als gemeente, allereerst voor het toevertrouwen van jullie kinderen aan mij en misschien doen jullie dit nog steeds, maar ook voor de gebeden.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste, ik wil alle vrijwilligers bedanken die in de afgelopen vier jaar mij geholpen hebben met het jongerenwerk. Alle jongeren, ouders, gemeenteleden en voorgangers waar ik mee heb samengewerkt. Jullie zijn geweldig!

Zendeling

Pionieren, is alsof je een zendeling bent in eigen land. Je hebt te maken met je eigen cultuur, die je moet zien te begrijpen en subcultuur ‘jeugd’ om dichterbij de jongeren te komen en het evangelie en een kerk-vorm op de jongeren aan te sluiten.

Live gaat door!

IMG_0069Bij het pionieren zijn drie partijen betrokken: de PGZ, PKN en de een externe sponsor. Alle drie hebben ze een aandeel, qua financiën. Ik wordt dus uit deze drie partijen betaald voor 10 uur. Dit houdt in, dat ik minder zichtbaar ben voor de meesten. Live gaat door, dat is de pioniersplek. Elke zondagavond houden we bijeenkomsten met jongeren. Ik ben bezig met iets anders voor doordeweeks, ook vanuit Live. Het team Live wil de komende tijd hard werken aan meer zichtbaarheid. Er zullen nieuwsbrieven komen en kleine stukjes in het magazine over het pionieren. Ook zal het team Live vaker aanwezig zijn in de beide kerken en zorg ik, dat ik als voortrekker, minimaal een keer in de maand aanwezig ben in beide kerken.

Ook zal ik als ZZP’er verder gaan en gaan ondernemen op het gebied van Christelijk jeugdwerk en op het gebied van pionieren.

Steun

Ik kijk uit naar de komende jaren, het zal spannend worden, leuk en hopelijk vernieuwend. Bent u/jij geïnteresseerd in het werk van Live stuur dan een mailtje naar livezaandam@gmail.com. Als u gewend bent om te bidden, wilt u dan bidden voor Live?!

Alvast bedankt en hopelijk tot snel.

About Webredactie Ellis van Atten

Categorieën: 12-15 jaar, 15 jaar en ouder | Tags: , , , | Geplaatst op 16 december 2015