Team Noorderkerk wint Bijbelquiz

Team Noorderkerk won de Zaanse Bijbelquiz in de Noorderkerk op donderdag 31 oktober 2013. Yolande van Waarden doet verslag. Met foto’s van Gerrit van Rheenen.

De strijd ging tussen zeven Zaanse gemeentes: Westzaan, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Wormer, Zaandam Noorderkerk en Zaandam Westzijderkerk. De quiz werd geleid door ds. Mirjam Sloots van Zaandijk en Henk Schoenmaker, ook uit Zaandijk. In totaal waren er de avond ca. 120 mensen aanwezig. Ieder team bestond uit 5 personen.

Pittige vragen

De quiz was aangeleverd door het NBG en bestond uit totaal 40 vragen. Dit keer stonden de brieven en reizen van Paulus centraal. Mirjam en Henk begonnen de avond met een toneelstukje als twee postbodes over brieven. De quiz begon met een multiple choice ronde over Saulus. Die was nog goed te doen.

Allengs werden de vragen pittiger. Hoe zijn bijvoorbeeld de brieven van Paulus in de Bijbel geordend? Of er werd een zin uit een brief van Paulus geciteerd en dan moest er opgegeven worden hoe de zin vervolgd werd. En al was dit dan multiple choice, het was best lastig, want er zijn altijd 2 antwoorden die sowieso afvallen en dan blijven er nog 2 over die allebei wel zouden kunnen..

Ook was er een ronde met vragen over brieven die geschreven waren in het Oude Testament. De predikantenronde had een topografische karakter. Er werd steeds een stuk wereldkaart getoond en gevraagd waar of een bepaalde Bijbelse plaats lag. Het meest pittige waren de rondes  5 en 7 die beiden niet multipel choice waren.  Je kreeg een stukje tekst uit een brief te zien en moest dan zelf bedenken wie of de afzender van de brief was.

De stand

Aan het eind van de avond bleek dat het team van de Noorderkerk had gewonnen. Het team bestond uit Tettie Boutsma, Gerrie Hart, Pim Leegwater, Sem Visser en Birke Rapp. De wisselbeker zal dus een jaar in de Noorderkerk staan. Sem Visser had de hoogste individuele score en Neeltje Reijnders (Krommenie) had de hoogste score van de predikanten.

Categorieën: Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 9 november 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856