Sytze de Vries over Godsbeelden in kerkliederen

De Bijbel spreekt op heel verschillende manieren over God. Vaak noemen we dat ‘Godsbeelden’.

Ze zijn gevarieerder dan wat de dogmatiek of de catechismus ons leerden. Maar het andere uiterste hoor je ook steeds meer: ieder mens heeft ‘zijn eigen’ Gods beeld. Vaak groeit dat met ons mee in de loop van ons leven.

Hoe komt een mens aan zijn voorstellingen van de Eeuwige? Heel vaak zijn ze ontleend, niet zozeer aan een officiële ‘leer’, maar veel meer aan wat een mens in zijn leven heeft leren zingen. Aan liederen dus.
Op deze middag zal Sytze de Vries aan de hand van voorbeelden daar enige ‘tekening in brengen’. Verandert dat Godsbeeld ook in nieuwere liederen? Hoe zit dat in zijn eigen liedteksten? En hoe in de serie ‘Het liefste lied van overzee’, de Engelse hymnen die hij onlangs vertaalde?

De te behandelen liederen zijn alle op papier aanwezig. De bundel ‘Het liefste lied’, (€ 16,90) evenals de pas uitgekomen daarbij horende CD (€18:50), zullen verkrijgbaar zijn.

Maandag 15 april 14.00 – 15.30 uur in de aanbouw Westzijderkerk.

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Nieuws, OOG | Tags: | Geplaatst op 13 april 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856