ZAANSE PROTESTANTSE KERKENDAG

Logo PKN

Om alvast in uw agenda te noteren: zondag 15 september.

Deze ontmoetingsdag is een bijzondere samenwerking van verschillende kerken in de Zaanstreek: de Gereformeerde Kerk Koog-Zaandijk, de Protestantse gemeente Zaandam, de Protestantse Gemeente Westzaan en de Hervormde Kogerkerk. Zoals op zondagochtend gebruikelijk is, is er in alle betrokken kerken eerst een kerkdienst. Deze diensten worden gehouden onder het motto ‘gluren bij de buren’. U kunt daar naar de kerk gaan, waar u ’s ochtends na de koffie ook de ochtendactiviteit wilt volgen.

Na de kerkdienst (in uw eigen vertrouwde kerk of elders) en de koffie zullen er diverse workshops en activiteiten zijn, een gezamenlijke lunch en ’s avonds is er een gezamenlijke maaltijd en afsluiting. Mocht een hele dag u teveel van het goede zijn, dan kunt u ook een deel van de dag meedoen.

Dit is het programma:
9.30 / 10.00 kerkdiensten
in de Noorderkerk (9.30 u.), de Westzijderkerk (9.30 u.), in de school het Baken in Westerwatering (9.30 u.),
in Westzaan (10.00 u.), in de Ontmoeting (10.00 u.) en in de Kogerkerk (10.00 u.).
koffie / thee / limonade drinken.
11.30 – 12.30 ochtendactiviteit per kerk
12.30 – 13.00 iedereen naar de Kogerkerk voor lunch
13.00 – 13.45 lunch (lopend buffet, wie het eerst komt, begint het eerst, gezamenlijk afgesloten door kinderkoor)
13.45 – 14.15 reistijd: naar workshop 1
14.15 – 15.30 workshop 1
15.30 – 16.00 reistijd: naar workshop 2
16.00 – 17.15 workshop 2
17.15 – 17.45 reistijd: naar de Noorderkerk
17.45 – 20.45 gezamenlijke avondmaaltijd, presentatie van de zangworkshops en afsluiting

’s Ochtends is er het volgende te doen:
Westzijderkerk: luisteren naar en zingen met een muziekgroep
Westzaan: rondleiding door de kerkbuurt
Noorderkerk: excursie naar de Heemtuin (in ’t Veldpark) en sport voor jongeren
de Ontmoeting molenbezichtiging
de Kogerkerk Psalm 98 op oude en nieuwe wijze gezongen en gespeeld

’s Middags worden de volgende workshops twee keer aangeboden:
– voorbereiding Bijbelse maaltijd met kookdominee Han Wilmink: de uitsmijter van deze dag!
Meer informatie in het artikel ‘Koken en eten met kookdominee Han Wilmink’ (in de Noorderkerk)
– Kennismaken met verschillende soorten en stijlen liederen uit het nieuwe liedboek o.l.v. Mark de Waal (‘populair’ in de Ontmoeting) en Christiaan Winter (‘klassiek’ in de Westzijderkerk)
– Dansworkshop, o.l.v. dansleraar, hiphop en andere moderne dans (onder voorbehoud, in de Noorderkerk)
– Bezoek aan het politiebureau / oplossen van een moord

In/bij de Noorderkerk zal er ’s middags ook een kinderprogramma zijn (springkussen en spellencircuit)

Voor de workshops kunt u zich opgeven na de kerkdiensten de komende weken.

’s Avonds is er een heerlijke ‘bijbelse’ culinaire maaltijd, een driegangen menu, onder de bezielende leiding van de kookdominee Han Wilmink (zie het artikel ‘Koken en eten met kookdominee Han Wilmink’!).

Graag tot ziens op zondag 15 september! ds.Pieter van de Woel, ds. Cornelis Visser, ds. Sjaak Visser, ds. Mirjam Sloots en ds. Margo Trapman

About Christien

Categorieën: Activiteiten, Gemeentedag, Workshops | Tags: | Geplaatst op 18 augustus 2013