Sta stil bij de moeilijkste deugd

De Denker van Rodin

De maandelijkse voorbereidings- en gespreksgroep voor het jaarthema ‘Geestelijk Fit’ vindt dit keer niet plaats op woensdag 27, maar op donderdag 28 februari. De 28e staan we stil bij de moeilijkste van de vier kardinale deugden: matigheid.

In deze tijd voor Pasen, die ook bekend staat als de vastentijd, staan we stil bij de deugd matigheid. Thomas van Aquino noemde deze deugd de moeilijkste van de vier kardinale deugden. Maar matigheid is een deugd die veel vreugde kan geven, juist door je in te houden kan je meer genieten.

Word geen slaaf van je genoegens
Het gaat erom je genoegens de baas te blijven in plaats van er slaaf van te worden. Het is ook een deugd die ons bewust maakt van de grenzen van onze mogelijkheden en onze voorraden. Verder is het een deugd die wel radicaal is, maar voorkomt dat we in extremisme terecht komen. Zo is het ook een deugd die ons karakter kan stempelen en ons kan helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Ons uitgangspunt: Daniel
Het is iedere keer weer mooi om ons met elkaar hierin te verdiepen en om samen op een creatieve manier een viering voor te bereiden over dit thema. Deze keer nemen we Daniel als uitgangspunt, en zijn bewust keus om in matigheid te leven (Dan. 1,6-21) en kijken hoe dit doorwerkt in zijn verdere leven. Weet u allen hartelijk welkom op donderdag 28 februari om 20 uur in de Noorderkerk.

Sjaak Visser

Categorie├źn: Jaarthema | Tags: , , , , , | Geplaatst op 17 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856