Spirituele Wandeling in de Zaanstreek

Lopend ‘stilstaan’ met de Zaanse Pelgrim, Levenskunstenares en Voorganger.

Op zondagmiddag 22 november is de tweede spirituele wandeling onder leiding van de Zaanse pelgrim Niels Schermer en levenskunstenares Norma Stroo. Je start bij een Zaans kerkgebouw en de voorganger van die kerk wandelt mee. Op 22 november is dat ds. Cornelis Visser van de Grote Kerk van Westzaan. Twee uur samen oplopen en stilstaan bij mooie plekken in de Zaanstreek, levensvragen delen of wijsheden om het samen over te hebben en momenten van stilte. De wandeling zal 2 uur duren. En de afstand is ongeveer vijf kilometer. Even op adem komen en dichter bij jezelf en de bron …..

Zaanse Pelgrim
Niels Schermer uit Koog aan de Zaan wilde in 2014 een lange wandeling maken. Zijn moeder adviseerde hem om een bestemming te kiezen. ‘Anders kom je nooit meer terug’, zei ze. Het doel werd Santiago de Compostella en de wandeling duurde 3000 kilometer. Hij wist niet waar hij aan begon, maar het werd de reis van zijn leven. Een ware pelgrimstocht. “Je vertrekt met een bepaalde reden, maar je bereikt een heel ander doel.” Onderweg ontdekte hij pas aan wat voor pelgrimstocht hij was begonnen. Niels is van huis uit niet religieus. “Maar hij heeft nog nooit zoveel kerken van binnen gezien”, zegt hij lachend. Hij kwam zichzelf tegen en sommige stukken van de route waren ontzettend zwaar. “Maar als je de strijd met jezelf overwonnen hebt, dan kun je daarna alles aan. Het geeft een ongekende rust en kracht in je zelf.” Die ervaring wil hij graag delen met anderen. Ook is het mogelijk om onder zijn leiding een deel van de pelgrimstocht naar Santiago te lopen. Speciaal voor mensen met weinig tijd kan het een unieke ervaring zijn om tijdens een week door de Franse Pyreneeën het Spaanse Pamplona te bereiken.

Zaanse Levenskunstenares
Norma Stroo uit Kogerveld zou je een levenskunstenares kunnen noemen omdat zij spiritueel therapeute is en schilderijen maakt die de diepere betekenis van levenservaringen weergeven. Na enige jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, voelde zij zich meer aangetrokken tot het begeleiden van mensen in hun veranderingsprocessen. Daarvoor heeft zij een intensieve vierjarige beroepsopleiding tot spiritueel therapeut afgerond op de Academie voor Spirituele Integratie. “Een man zei me ooit: ‘Ik wil wel meer tijd vrijmaken voor spirituele oefeningen, maar ik heb een vrouw, drie kinderen en een full-time baan.’ Hij had zich nooit gerealiseerd dat zijn vrouw, zijn kinderen en zijn werk zijn spirituele oefening zijn. Het dagelijks leven is onze spirituele leerschool. Naarmate je je eigen spiegelbeeld helderder gaat zien in de spiegel van het dagelijks leven, zul je jezelf beter leren kennen en accepteren! Als je lering trekt uit de natuurlijke gevolgen van je handelen, zul je de wijsheid vinden die je vooruitbrengen op het pad van innerlijk en spirituele groei.

De Zaanse Spirituele Wandeling
De Spirituele wandeling is bedoeld voor iedereen die graag samen met anderen stil wil staan bij levensvragen en wat inspirerend kan zijn voor je eigen levensweg. De Zaanse pelgrim Niels Schermer bepaalt de route. Hij is thuis in de Zaanstreek. Elke wandeling heeft een thema. Levenskunstenares Norma Stroo geeft een levensvraag mee en laat de wandelaars nadenken over een schilderij dat bij het thema past. Er is een periode van stilte tijdens de wandeling en de voorganger staat stil bij een symbolische plek. De vijf voorgangers die elk een keer meewandelen zijn: ds. Mirjam Sloots (Zaandijk), ds. Cornelis Visser (Westzaan), ds. Margo Trapman (Koog aan de Zaan), ds. Marije Verhoeve (Wormerveer) en ds. Bart Vijfvinkel (Assendelft).

Datum/Tijd: Zondag 22 november, 15.00-17.00 uur
Plaats: De Grote Kerk, Westzaan
Coördinator: Ds. Cornelis Visser (cvisser1@live.nl/075-6315253)

Datum/Tijd: Zondag 28 februari, 15.00-17.00 uur
Plaats: Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan
Coördinator: ds. Margo Trapman (ds.sm.trapman@gmail.com/0647067894)

Datum/Tijd: Zondag 3 april, 15.00-17.00 uur
Plaats: De Kosterij, Noordeinde 20, Wormerveer
Coördinator: ds. Marije Verhoeve (m.terhoeve@upcmail.nl/06-11443620)

Datum/Tijd: Zondag 22 mei, 15.00-17.00 uur
Plaats: Protestantse Kerk, Dorpstraat 364, Assendelft
Coördinator: ds. Bart Vijfvinkel (bart.vijfvinkel@live.nl/06-19685110/)

Deelname gratis/vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

About Christien

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 18 oktober 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856