Sonrise-dienst op 26 mei, 09:30, Noorderkerk!

De Noorderkerk, Menorah en Navigators Studentenvereniging Utrecht organiseren dit jaar weer de sportweek Sonrise. Vooraf aan deze week organiseren de Noorderkerk en Menorah een gezamenlijke dienst.

Lieve mensen,

Ik hoop dat jullie allemaal vorig jaar zomer nog herinneren. De zomer waarin we voor het eerst een sportweek organiseerden in het Veldpark tegenover onze kerk. Een week lang elke middag sporten met tieners. Ik mag toch wel voorzichtig spreken van een succes vorig jaar. De tieners en ouders vonden het geweldig en ik was trots op de kerk. We hebben als kerk de tieners een geweldige tijd mogen geven, maar bovenal iets van Gods liefde mogen laten zien voor deze tieners. Ik kan mij nog goed de laatste middag herinneren: zon, heel veel tieners en ouders, gezelligheid en pannenkoeken voor iedereen. Het was geweldig!! Dit jaar gaan we het opnieuw organiseren en er een nog groter feest van maken.

Vorig jaar hadden we een team van vijf a zes sporters, die hun diensten verrichtten. ‘s Middags op het terrein van de Noorderkerk (Veldpark) en ’s Avonds op het Kogerveld (Menorah). De inzet van het team was geweldig, maar buiten het succes om, was het niet hoe het hoorde. We hadden niet genoeg sporters om ’s Middags en ’s Avonds een programma aan te bieden.

Een geweldig team van sporters

Dit jaar hebben we de omgekeerde wereld! Nu al beschikken wij en de Menorah over een geweldig team van sporters. Hoe dat zo komt? Een van de disputen van NSU (Navigators Studentenvereniging Utrecht) heeft behalve het geloof in Jezus Christus, sport als verbindende factor. Zij wilden graag aan een project meedoen van Athletes in Action. Al biddend gingen ze opzoek naar een locatie en zo kwamen ze in Zaandam uit, is dat niet bijzonder? En dan komt het ook nog mooi uit dat de Noorderkerk en de Menorah dicht bij elkaar liggen en vorig jaar ook al zoveel samen hebben gedaan (o.a. het koken in de Noorderkerk).

Hoe ziet dit er praktisch uit?

Als deze zomer het team komt, dan kunnen ze allemaal slapen en ontbijten in het huis van Paul den Hertog, want zij zijn dan op vakantie. Wij als Noorderkerk vangen ze daarna op voor stille tijd en voor alle voorbereiding van het programma dat ze die dag gaan uitvoeren. Tussen het middag- en avondgedeelte eten ze in de Noorderkerk en als ze ’s avonds klaar zijn gaan ze weer naar Koog aan de Zaan.

Een gezamenlijke dienst

Het is geweldig om samen met deze groep studenten na te denken over het programma en ze bruisen van de energie en ideeën. Zo kwam ook het idee bij hen op: ‘kan er geen gezamenlijke dienst komen van de Noorderkerk en van Menorah-Zaanstad’? Dan leren we elkaar beter kennen en kan het opwarmen voor het project (ook bij de gemeenten) goed beginnen! Het team zal proberen met zijn allen naar de Noorderkerk te komen om zich voor te stellen en te laten zien wat we zullen doen komende zomer. Maar ook om ons als kerk enthousiast te maken mee te doen, want zonder u gaat het ons niet lukken.

Daarom is er op zondag 26 mei een gezamenlijke dienst in de Noorderkerk. Let op: het begint om 9.30 uur! Sjaak Visser en Paul gaan in deze dienst voor. Ik kijk er naar uit, u ook?

Martijn Ouwerkerk.

About Martijn Ouwerkerk
Martijn Ouwerkerk, voor 20 uur in de week missionair jongerenwerker in de Protestantse gemeente Zaandam. Getrouwd en woonachtend in Leiden. Passie voor Jezus en jongeren. Zijn visie is geloven weer interessant te maken voor jeugd en jongeren en deze jongeren een plek te geven in de kerk.

Categorieën: Nieuws, Sonrise | Tags: | Geplaatst op 4 mei 2013