Slaap eens in een krot

Nacht-zonder-dak

Van 23 op 24 juni organiseren de gezamenlijke kerken in de Zaanstreek een Nacht Zonder Dak voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

Tijdens Nacht Zonder Dak slapen jullie één nacht in een zelfgebouwd krot, zoals jullie leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld elke nacht moeten doen. Je laat je hiervoor sponsoren door familie, vrienden en bedrijven in hun omgeving.

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear: met het geld dat de jongeren ophalen ondersteunen ze projecten van Tear die jongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja helpen.

Krotjes bouwen en film kijken in een kerk
De Nacht Zonder Dak wordt georganiseerd in de binnencirkel bij de Nieuwe Kerk in Wormer, Kerkstraat 8. We beginnen om 19.00 uur. Na kennismaking worden de krotjes gebouwd. Daarvoor moet je zelf karton en plastic verzamelen. Tip: vraag aan een fietsenmaker om grote dozen voor je te sparen.

Verder gaan we o.a. naar de film Slumdog Millionaire kijken, over een jonge man uit de sloppenwijken van Bombay, en zal er rondom de vuurkorven volop gezongen worden. Ook komt iemand van Tear vertellen waar het ingezamelde geld precies naar toe gaat.

Het ontbijt zal worden verzorgd. De Nacht wordt afgesloten met een Open Lucht kerkdienst. Het zou leuk zijn als jullie ouders, broers, zussen daar ook bij zijn.

Meld je aan!
Er kunnen maximaal 50 jongeren meedoen. Geef je dus snel op via de website www.nachtzonderdak.nl  of door een mail te sturen naar: nzdzaanstreek@gmail.com. De inschrijftermijn sluit op woensdag 30 mei. Dat is de dag dat er een informatieavond zal zijn op de locatie van de wake: in de Nieuwe Kerk, Kerkstraat 8 te Wormer om 20.00 uur.

Zo haal je veel geld op
Voor het ‘doorstaan’ van deze nacht, laat je je sponsoren. Als deelnemer ontvang je een sponsorlijst.
Laat je bijvoorbeeld sponsoren voor elke graad onder de 10 graden Celsius, voor elke mm regen die er valt tijdens de NZD en/of maak een lijst:
X ik doe mee met NZD: €   5,00
X ik doe mee, zonder matras/matje € 10,00
x ik doe mee en laat mijn telefoon thuis: € 10,00
x ik doe mee en eet die avond géén chips: € 15,00

Voor wie doe je het?
De opbrengst van Nacht Zonder Dak is bestemd voor jouw leeftijdsgenoten in armoede. Eén van de projecten is het straatmeidenproject Mosoj Yan in Bolivia. Mosoj Yan helpt meiden die op straat leven de straat te verlaten, af te kicken, een opleiding te volgen, voor hun kinderen te zorgen, kortom een nieuwe toekomst te beginnen. Daarnaast werkt Mosoj Yan preventief. Meiden die een groot risico lopen op straat terecht te komen krijgen bijles, gezinshulp en begeleiding.

Meer weten?
Mail naar nzdzaanstreek@gmail.com.

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: 15 jaar en ouder, Jeugd, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 7 april 2012