Sirkelslag kids met de ‘Saenparel Hero’s’!

Sirkelslag Zaandam 2012

Dit jaar werd opnieuw Sirkelslag georganiseerd vanuit de jongerenorganisatie JOP van de PKN en wij waren van de partij. Samen met vrijwilligers uit de Westzijdekerk en de Noorderkerk hebben we dit tot een succes gemaakt.

Sirkelslag
Voor de meeste is Sirkelslag wellicht bekend, voor mij was het totaal nieuw. Ik wist niet van het bestaan af, maar ik vond het geweldig!! Een geweldig concept waar je met groepen kinderen in heel Nederland, los van elkaar dezelfde opdrachten moet uitvoeren. Met onze kerk, waren we met drie groepen vertegenwoordigd. In totaal 24 kinderen. De groep die de meeste punten had behaald kreeg een beker. Helaas moet ik u mededelen dat we dit jaar niet in de prijzen zijn gevallen, maar voor mij als missionair jongerenwerker was dit slechts een bijzaak.sirkelslag 2012

Saenparel
We hebben een geweldige tijd gehad met alle kinderen. Ik wil alleen een groep uitlichten! Sinds ik hier werk, probeer ik goed contact te krijgen met de basisscholen in de buurt. Zo heb ik o.a. met de Saenparel en de Rosmolenschool goed contact gehad. Op de Saenparel mocht ik Sirkelslag promoten in de groepen 7 en 8. Ik had mezelf goed voorbereid. Ik vertelde iets over mijn functie in de kerk en vervolgens heb ik Sirkelslag gepromoot. De klas was meteen dolenthousiast en de hele klas wilde mee doen. Uiteindelijk is hier een groep van 9 kinderen uitgekomen, dit werden de ‘Saenparel Hero’s’.

Pannenkoeken
pannenkoeken tijdens sirkelslagDit waren allemaal kinderen van gezinnen die niet meer in de kerk komen. We hadden voor de kinderen pannenkoeken gebakken en voor de ouders hadden we een kopje koffie en een snackje. Zowel de kinderen als de ouders vonden het leuk dat de kerk zulke activiteiten organiseerde. Een jongen zei tegen mij: ‘ik wist niet dat de kerk zo leuk kon zijn’! Op deze manier geven we een ander beeld af van de kerk. De kerk wil ook een plek zijn waar kinderen plezier kunnen hebben met elkaar, tegelijk kunnen nadenken over geloven en de verhalen uit de bijbel kunnen horen.

Binnenkort hebben we wederom een soortgelijke activiteit, ‘de Filmnacht’ voor een wat oudere groep. We bidden en hopen dat we ook deze groep een ander beeld van de kerk kunnen geven. Gebed is hierin onmisbaar. Wilt u met ons mee bidden?!!

Heeft u hart voor deze groep kinderen of jongeren van buiten de kerk. U kunt mij altijd mailen: ouwerkerk.mb@gmail.com.
Zegen,

Martijn Ouwerkerk.

About Martijn Ouwerkerk
Martijn Ouwerkerk, voor 20 uur in de week missionair jongerenwerker in de Protestantse gemeente Zaandam. Getrouwd en woonachtend in Leiden. Passie voor Jezus en jongeren. Zijn visie is geloven weer interessant te maken voor jeugd en jongeren en deze jongeren een plek te geven in de kerk.

Categorieën: 4-11 jaar, Jeugd, Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 9 februari 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856