Sirkelslag 2013: een record aantal tieners!

Vrijdag 25 januari 2013 heeft de kerk Sirkelslag gespeeld. Het was een groot succes!

Sirkelslag

Vrijdag 25 januari hebben we in de kerk het jaarlijkse Sirkelslag gespeeld met tieners van de Saenparel, de Willibrord, de Westerkim en tieners uit de buurt, rondom de kerk. Het was een geweldig groot succes!!

Een record aantal deelnemers

In totaal hadden we meer dan 40 aanmeldingen voor Sirkelslag. Dit is een record, bijna een verdubbeling van vorig jaar. Door de grote aantal aanmeldingen waren we genoodzaakt om in de grote kerkzaal de opdrachten te voltooien. We hadden alle stoelen opgestapeld, tafels neergezet en we waren klaar om te beginnen.

Een mooie prestatie

180 groepen uit heel Nederland deden mee aan Sirkelslag al deze groepen moesten dezelfde opdrachten uitvoeren. Ik mag alvast verklappen dat onze groep van de 180 groepen 3e is geworden. Dit is een mooie prestatie. We zijn trots op deze tieners.

Geweldig

Wat vond ik het geweldig om zoveel tieners in de kerk te zien. Wat ik ook erg fijn vond, was om zoveel tieners te zien, die nooit meer in de kerk komen. En wat vond ik het geweldig om ook hun ouders op het eind te mogen verwelkomen in de kerk en een leuk gesprek met ze te hebben.

Vrijwilligers

Ook vond ik het bijzonder om te zien dat er zoveel vrijwilliger waren uit de kerk die meehielpen met de organisatie. Dit jaar waren er meerdere jongeren die meehielpen. In totaal hadden we bijna 15 vrijwilligers voor Sirkelslag.

Een voorbeeld

Waarom ik dit wil noemen? Dit is een voorbeeld hoe we als kerk horen te functioneren. We hebben een gemeenschappelijk doel als kerk, om tieners weer te betrekken bij de kerk en ze te vertellen over wat we geloven. Dit is niet alleen mijn doel als missionair jongerenwerker. Dit is het doel van ons allemaal, als kerk. Tijdens Sirkelslag en bij het zien van zoveel vrijwilligers die meehielpen, proefde ik iets van dit gemeenschappelijk doel en proefde ik iets van het functioneren van het lichaam van Christus (de kerk).

De Boodschap meegeven

We gaan door, het tienerwerk in de kerk begint zijn vormen aan te nemen. Ik ben bijzonder blij met de leiding die er elke week is voor vrijdag. We gaan door met deze tieners om ze te blijven verwelkomen in de kerk en ze te vertellen over wat we geloven en ze de blijde boodschap mee te geven.

Oproep

Graag wil ik ook een oproep doen. We hopen steeds meer tieners te krijgen voor de vrijdagavond en we kunnen wel wat hulp gebruiken. Mocht u geïnspireerd zijn door dit verhaal en door het tienerwerk, meld u dan alstublieft aan bij mij. Mocht u het leuk vinden met tieners te werken, te vertellen over wat u gelooft, geweldige opdrachten te doen en de vrijdagavond voor 2 uurtjes vrij hebben? Stuur mij dan een mail: ouwerkerk.mb@gmail.com.

Bedankt

Bedankt voor alle hulp die gegeven is tijdens de organisatie. Voor alle vrijwilligers die geholpen hebben: jullie zijn geweldig!

Blessings,

Martijn Ouwerkerk.

 

.  .

 

Categorieën: 4-11 jaar, Jeugd | Tags: , | Geplaatst op 9 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856